Hier vind je informatie over de installatie van een combisteamer met digitaal display.

Installatie

LET OP! Het wordt aanbevolen om het apparaat met minstens 2 personen te installeren.

Stap 1:

• Het apparaat moet worden geplaatst op een vlakke en stabiele ondergrond op ten minste 85 cm van de grond.
  • Kies een ondergrond waar het apparaat niet wordt blootgesteld aan direct zonlicht of in de buurt van een directe warmtebron zoals een fornuis, oven of radiator.
  • Houd bij het plaatsen van het apparaat een afstand van 10 cm (4 inches) tussen het apparaat en muren of andere voorwerpen aan voor ventilatie en gebruiksgemak.
  • Plaats het apparaat niet in de buurt van ontvlambare materialen, vloeistoffen en gassen. Bewaar ook geen ontvlambare materialen, vloeistoffen of gassen in de buurt.

Stap 2:

• De voetjes zitten in het apparaat en moeten worden vastgezet op de vier schroefgaten op de voet.
  • Sluit de bijgeleverde waterslang aan op de ingang aan de achterkant van het apparaat.

OPMERKING: het verdient aanbeveling het water een tijdje te laten lopen voordat je de stekker in het stopcontact steekt, zodat alle onzuiverheden eruit kunnen lopen.

Wij raden ook aan een waterontharder te gebruiken om storingen aan het apparaat door een teveel aan kalk in het water te voorkomen. (Koop: ontkalker)(aanbevolen waterhardheid 0,5°F tot 3°F)

Stap 3: (niet voor combisteamer 3 x 1/1 (08560350))

• De afvoeruitgang bevindt zich aan de achterkant van het apparaat.
  • Gebruik de bijgeleverde afvoerslang en sluit deze aan op de afvoeruitlaat.
  • Zorg ervoor dat de afvoerslang minstens 2 cm lager dan het apparaat wordt geplaatst, zodat het water er met behulp van de zwaartekracht uit kan lopen.

Stap 4:

De aansluitingen van de voedingskabels moeten worden uitgevoerd door een gediplomeerd elektrotechnicus of een technicus.

(1 Fase)

• Verwijder het achterpaneel om toegang te krijgen tot de kabelassemblage.
  • sluit de fasedraad aan op de "L1"-aansluiting.
  • Sluit de nulleider aan op de "N"-aansluiting
  • Sluit de aarde aan op het  A picture containing icon

Description automatically generatedsymbool

(3 Fasen)

• Verwijder het achterpaneel om toegang te krijgen tot de kabelassemblage.
  • Sluit de fasedraden aan op de "L1" "L2" aansluitklemmen.
  • Sluit de nulleider aan op de "N"-aansluiting.
  • Sluit de aarde aan op het A picture containing icon

Description automatically generatedsymbool

LET OP!

Het is belangrijk dat het apparaat correct is geaard. Dit moet worden uitgevoerd door een ervaren elektricien of een onderhoudsmonteur. Indien je meerdere apparaten hebt met een equipotentiaalkabel uitgang, verbind je deze met een compatibele kabel om de gezondheid en veiligheid van de gebruikers te waarborgen.