Hier vind je informatie over de bediening van een groentesnijmachine.

Werking

Stap 1:

• Zorg ervoor dat het apparaat goed in elkaar zit, zoals uitgelegd in de gids "Eerste keer gebruiken".
  • Ontdooi eventuele bevroren groenten en snijd grotere ingrediënten in kleine stukjes die in de invoerschacht passen.
  • Steek de stekker van het apparaat in het stopcontact.

Stap 2:

• Gebruik de "ON/OFF"-knop die zich aan de zijkant van het apparaat bevindt om de snijmachine te starten.
  • Plaats de gewenste groente in de snijbuis en druk langzaam aan met behulp van de plastic voedselduwer die bij het apparaat is geleverd.
OPMERKING: het apparaat werkt slechts op 1 snelheid van 270 omwentelingen per minuut.
ATTENTIE!
Doe geen voedsel in het apparaat als het op "OFF" staat.
Duw niet hard met de stok dit kan schade veroorzaken aan het snijmes of andere onderdelen.
Gebruik nooit je handen om het voedsel in het apparaat te duwen.

Stap 3:

• In het geval dat er voedsel vast zou kunnen komen te zitten in de snijkamer van het apparaat, gebruik dan de aan/uit-schakelaar om het apparaat uit te zetten. Trek daarna de stekker uit het stopcontact en verwijder de onderdelen in omgekeerde volgorde om toegang te krijgen tot de binnenkant van het apparaat.
ATTENTIE!
Probeer geen vastzittende stukken eruit te vissen met een spatel of vork, dit kan de onderdelen in het apparaat ernstig beschadigen.

Stap 4:

• Wanneer het apparaat niet meer gebruikt wordt, zet het dan "UIT" met de aan/uit-schakelaar en haal de stekker uit het stopcontact.
OPMERKING: om hygiënische redenen wordt aanbevolen het apparaat dagelijks schoon te maken. Zie de schoonmaakhandleiding.