Hier vind je informatie over de bediening van een vleessnijmachine.

Werking

Stap 1:

• Steek de stekker van het apparaat in het stopcontact.
  • Controleer of het apparaat na het schoonmaken goed in elkaar is gezet.
  • Als het mes bot is, volg dan de handleiding "hoe slijp ik een vleessnijmachine".

OPMERKING: Test het apparaat (zonder enig product) door op de "ON" knop te drukken, om er zeker van te zijn dat het apparaat goed werkt. Laat het apparaat ongeveer 1 minuut draaien en druk dan op de "OFF" knop om het apparaat te stoppen.

• Verwijder eventuele taaie pezen, ongewenst vet of botten van het te verwerken vlees.

Stap 2:

• Gebruik de meetknop om de gewenste dikte in te stellen waarop je wilt snijden (dikte weergegeven in mm).
  • Plaats het vlees op de schuifarm en gebruik de stekelige vleeshouder om het product stevig vast te zetten.
  • Druk op de "I"-toets om het apparaat aan te zetten.

Stap 3:

• Gebruik de zwarte handgreep om de snijarm langs het snijmes te schuiven, zorg ervoor dat je het volledige bewegingsbereik gebruikt.

OPMERKING:

De gesneden plakjes zullen op de achterplaat van het apparaat vallen, laat de plakjes volledig van het mes vallen voordat je ze opvangt.

Voor een optimaal gebruik is het belangrijk dat u het toestel na 30 minuten gebruik laat afkoelen. Hierdoor kan de motor binnen de ontworpen temperaturen werken en wordt oververhitting van de aandrijving voorkomen.

ATTENTIE!

Zorg ervoor dat het apparaat is ingeschakeld voordat je het voedsel tegen het snijblad schuift.

Gebruik je handen niet om de vallende plakjes te helpen, het mes is uiterst scherp.

Hard duwen kan schade aan het apparaat veroorzaken, forceer het apparaat niet.

Duw het product nooit met de hand tegen het mes.

Als er voedsel in het apparaat vast komt te zitten, zet het apparaat dan uit, wacht tot het mes stopt en verwijder dan de obstructie. Gebruik geen keukengerei om de verstopping te verwijderen.

• Trek na de laatste snede de snijarm volledig naar je toe en zet het apparaat "UIT" met de "O"-knop.

Stap 4:

• Wanneer je klaar bent met het apparaat, volg je de gids "schoonmaken".

OPMERKING: om hygiënische redenen moet het apparaat na elk gebruik worden schoongemaakt.