ier vind je informatie over de bediening van een kebab/shoarma grill op gas.

Werking

ATTENTIE!
Controleer je gasaansluiting voor elk gebruik. Wanneer je lekkage vermoedt, voer dan een lektest uit en neem contact op met een vakman om het probleem op te lossen. Start het apparaat niet wanneer je een gaslek vermoedt.

Stap 1:

• Gebruik een aansteker of lucifer om de branders van het toestel aan te steken.
  • Houd de bijbehorende temperatuurregelknop aan de zijkant van het apparaat ingedrukt. Wacht ongeveer 10 seconden met de knop ingedrukt en draai de knop naar de gewenste temperatuurinstelling voor de brander om de vlam vast te houden.
  • Laat de brander(s) ten minste 2 minuten werken voordat je het vlees gaat garen.

Stap 2:

• Schroef de onderste spiesvergrendeling los en schuif de spies er voorzichtig uit.
  • Leg het vlees op de spies en plaats de spies terug in zijn oorspronkelijke positie.
  • Gebruik de bovenste schroef om de kanteling van het vlees ten opzichte van de brander in te stellen, zet de schroef vast op de gewenste kanteling.
  • Zet de rotatiemotor van de spies aan door de "I/II"-knop te gebruiken om met de klok mee of tegen de klok in te draaien.

Stap 3:

• Stel zorgvuldig de gewenste temperatuur in op elke temperatuurknop, afhankelijk van je wensen. De knop kan worden ingesteld tussen "MIN & MAX" FLAME.
OPMERKING: laat het apparaat de gekozen temperatuur bereiken voordat je de temperatuur verhoogt om te voorkomen dat het voedsel aanbrandt.
  • Controleer regelmatig of het vlees goed gaar is volgens de plaatselijke voedselvoorschriften.

Stap 4:

• Veeg het apparaat tussen gebruik door af met een droge doek en leeg het filter/de lekbak regelmatig om overlopen te voorkomen.
  • Schakel alle branders en de motor uit als het apparaat niet in gebruik is.
ATTENTIE!
Het apparaat blijft na gebruik nog enige tijd heet. Laat het toestel afkoelen alvorens het schoon te maken.
  • Het is aanbevolen het toestel aan het einde van elke dag te reinigen volgens de schoonmaakgids.