Hier vind je informatie over de werking van een waterontharder.

Werking

Hoe werkt het
Hard water bevat de combinatie van calcium (Ca), magnesium (Mg) en ijzer (Fe). Het onthardingsproces bestaat uit het verwijderen van de positief geladen ionen door middel van ionenuitgewisseld hars. Wanneer de ionenuitgewisselde hars zijn doeltreffendheid verliest, wordt hij door de hars geregenereerd (zie diagram).

Stap 1:

• Zorg ervoor dat het "Installatie" proces correct is uitgevoerd.
  • Vul de tank met zouttabletten.
  • Druk op de toets "Instellingen" gevolgd door de toets "Recyclage" en stel de huidige tijd in.
  • Gebruik de pijltjestoetsen om de waarden te verhogen en te verlagen. Gebruik de "Instellen" knop om te navigeren tussen Minuten en Uren.
OPMERKING: de machine is in de fabriek geprogrammeerd op een hardheid van 11DH, gebruik de "capaciteitstabel" voor meer informatie over de specificaties van de waterhardheid.

Stap 2:

• Zodra de juiste tijd is ingesteld druk je op de "Setting"-knop om de tijd te bevestigen.
  • Het display zal je nu vragen om de waterhardheid in te stellen.
ATTENTIE
Het is belangrijk om de juiste tijd in te stellen aangezien het apparaat automatisch het "regeneratie" proces zal starten om 2:00AM.

Stap 3:

• Zodra de waterhardheid is ingesteld, druk je op de toets "Instellingen" om de ingevoerde waarde te bevestigen.
  • Het systeem zal ook vragen om een "override" dag in te stellen dit verwijst naar een schema waarbij de regeneratie cyclus niet zal plaatsvinden.

Bijvoorbeeld: als de ingevoerde waarde 3 is dan zal de regeneratie cyclus slechts om de 3 dagen plaatsvinden.
De ingevoerde waarde moet liggen tussen 0 - 99
  • Druk op "Instellingen" om op te slaan en af te sluiten, het display toont nu de totale capaciteit die de tank kan verwerken voordat regeneratie noodzakelijk is.
ATTENTIE
Om de lucht op de juiste wijze uit het systeem te verwijderen, start je de regeneratiecyclus handmatig. Na de eerste regeneratie is het apparaat klaar om te werken (bekijk hier hoe het "regeneratie" proces handmatig gestart kan worden).