Hier vind je informatie over de bediening van een slagroommachine.

Werking

Stap 1:

• Zorg ervoor dat het apparaat correct is geïnstalleerd volgens de installatiegids.
  • Zet het apparaat aan met de linker "ON/OFF"-knop.
OPMERKING: het is raadzaam om het apparaat te laten afkoelen tot een temperatuur van ongeveer +4°C - +5°C voordat u de vloeibare room inbrengt.

Stap 2:

• Giet de hoeveelheid vloeibare room die overeenkomt met de capaciteit van het apparaat in het reservebakje.
  • Regel het luchtventiel om de voor de slagroom vereiste volumestijging te verkrijgen. Het ventiel moet worden afgesteld afhankelijk van het type vloeibare room dat wordt gebruikt (bijvoorbeeld: dierlijke of plantaardige basis).
OPMERKING: de instelling van de luchtklep is in de fabriek ingesteld op "3". De waarde van het luchtventiel moet alleen worden afgelezen als je voor het apparaat staat, de ingestelde waarde is nummer tegenover de gebruiker.
ATTENTIE!
Room met een vetgehalte van minder dan 33% wordt gedefinieerd als "vetarm" en heeft niet de neiging het volume te vergroten.
Room met een vetgehalte van meer dan 35% wordt gedefinieerd als "vol vet" en heeft de neiging het volume te laten toenemen totdat het begint te "karnen".
(Kijk op "labyrinttolerantietabel" voor meer informatie over welk % vet nodig is voor uw huidige geleverde labyrint).

Stap 3:

• Druk op de doseerknop en hou een bakje klaar om de slagroom op te vangen.
OPMERKING:
Het wordt aanbevolen om te doseren bij een temperatuur tussen +2°C - +4°C, bij andere temperaturen is het niet gegarandeerd dat het apparaat het "verwachte" volume en textuur zal produceren.
Als de slagroom te vloeibaar is, betekent dit dat er niet genoeg lucht wordt toegevoerd en moet het luchtventiel op een iets hogere stand worden gezet.
Als de slagroom klonterig is en kolkt, betekent dit dat er te veel lucht wordt toegevoerd. Gekarnde room verstopt het labyrint, stel daarom bij gekarnde room het ventiel op "0" en zet de machine "UIT". Volg de schoonmaakgids en probeer opnieuw met een lagere instelling op de luchttoevoer klep.
ATTENTIE!
Controleer regelmatig het niveau van de vloeibare room in de container.
Als de machine langer dan 2 uur niet is gebruikt, zullen de bestanddelen van de room zich gaan scheiden. Het is raadzaam om de crème met de bijgeleverde roerstaaf te roeren, zodat de componenten in de crème zich mengen en homogeen blijven.

Stap 4:

• Eenmaal klaar met de machine, kan de overgebleven vloeibare room bewaard worden bij een temperatuur lager dan +6°C.
  • Volg de gids schoonmaakgids als het apparaat niet meer werkt.