Hier vind je informatie over het bedienen van een vacumeermachine.

Werking

Voor deze machine zijn hangende vacuümzakken nodig.

Stap 1:

• Zorg er bij het plaatsen van de vacuümzak voor dat de zak volledig in de vacuümkamer is geplaatst.
  • De vloeistoftank in de vacuümkamer is zo ontworpen dat vloeistoffen er niet uit kunnen lopen en de machine beschadigen.

Stap 2:

• Na het aansluiten van de machine op een geaard stopcontact moet het display "OFF" tonen
  • Om het apparaat aan te zetten druk je op de "Power"-knop.

Stap 3:

• Druk op de toets "Set" om de sealtijd of de marineertijd te selecteren (het bijbehorende controlelampje gaat branden).
  • Na het selecteren van de juiste stand stel je de tijd in met de "+" "-" toets.

Stap 4:

• Druk op de toets "Vacuum Level" om de vacuümgraad te selecteren: Max (29.0 inHg); Hoog (28.5 inHg); Gemiddeld (27.5 inHg); Laag (26.0 inHg); Minimum (23.5 inHg); "Aanpasbaar" (Wanneer u=je Aanpasbaar selecteert, kunt je de "+" "-" toets gebruiken om de gewenste vacuümgraad in te stellen).

Stap 5:

• Zodra de modus is ingesteld (het Seal Time-lampje brandt), druk op de Start-toets en de machine zal automatisch het vacuümproces starten. De LED-displaywaarde stijgt van 0 tot de vooraf ingestelde vacuümgraad.
  • Na beëindiging van het vacuümproces gaat de machine automatisch over in de sealstand. Het getal op de LED-display loopt vanaf de vooraf ingestelde sealtijdwaarde geleidelijk terug naar nul. De lucht gaat terug in de vacuümkamer, je vindt de vacuümzak strak om het product gewikkeld.
  • Wanneer het apparaat piept, is het hele vacuümproces afgelopen.

Controleer de kwaliteit van het vacuüm door te kijken naar de dichtheid van de zak en het product. Als je luchtbellen ziet, verhoog de vacuümtijd dan met 5 seconden en test opnieuw. De vacuümtijd kan oplopen tot 60 seconden, afhankelijk van de grootte van de zak en het volume van het te verpakken product.

Een goede seal ziet er bij inspectie "helder" uit. Als de seal "vlekkerig of onvolledig" is, verhoog de sealtijd dan met 1 seconde. Als de seal "wit of melkachtig" is, verkort de sealtijd met 1 seconde.

Als de vacuümzak niet recht genoeg op de afneembare haak is geplaatst, kan dit leiden tot slecht vacuüm of slecht sealen.