Hier vind je informatie over de bediening van een vacuum sealer.

Werking

Deze machine heeft microkanaal- of reliëfkanaalzakken/rollen nodig om te functioneren. Gebruik geen gladde zakken/rollen, deze zullen niet werken.

ATTENTIE! Controleer voor elke handeling of de lekbak volledig leeg is. Zorg er altijd voor dat de vacuümpomp geen vloeistoffen aanzuigt. Stop het gebruik onmiddellijk als er vloeistof in de pomp wordt gezogen.

Bij gebruik van vacuümzakken

Stap 1:

• Zet het apparaat aan met de "ON/OFF"-schakelaar aan de voorkant.
  • Kies een geschikte maat zak en plaats je product erin.

Laat voldoende ruimte (+/- 5 cm) tussen het product en het open uiteinde om een goede afdichting te garanderen.

Stap 2:

• Plaats het open uiteinde van de zak over de sealstrip en de vacuümkamerpakking in de vacuümkamer. Zorg ervoor dat de gehele breedte van de zak binnen de sealbaan en in de kamer komt te liggen.

Zorg er ook voor dat er geen plooien, rimpels of gaten in de zak zitten.

Stap 3:

• Sluit het deksel en houd het vast om de zak op zijn plaats te houden. Het deksel wordt automatisch vergrendeld wanneer het apparaat in werking treedt en kan daarna worden losgelaten.
  • Druk op de toets "Vacuum Dry Food" wanneer je droge producten verwerkt en op de toets "Vacuum Moist Food" wanneer je vochtige producten verwerkt. Het apparaat werkt op de standaardinstellingen, pas desgewenst het vacuüm of de sealtijd aan.

Stap 4:

• Na het sealproces zal het deksel automatisch ontgrendelen. Verwijder de zak en controleer de sluiting.

Een goede seal ziet er helder en gelijkmatig uit.

TIPS:

- Wanneer je het apparaat voor het eerst gebruikt of wanneer je overschakelt op een ander zaktype of materiaal maak dan paar proefzakken op verschillende instellingen om de ideale sealtijd / vacuümtijd combinatie te vinden.

- Laat het apparaat na elk sealproces even afkoelen. Dit voorkomt oververhitting en beschadiging van de sealstrip. Als het apparaat oververhit raakt, schakelt het automatisch uit. Wacht tot het apparaat is afgekoeld en start het opnieuw op.

- Gebruik bij het verpakken van delicate artikelen de Pulse-functie. Hiermee kun je de vacuümdruk regelen. Houd ingedrukt voor continue werking of pulse voor gedoseerde werking. Druk ten slotte op "Seal Only" om de zak te sealen.

Bij gebruik van vacuümverpakkingen

Gebruik alleen verpakkingen die bedoeld zijn voor vacuümverpakken!

Stap 1:

• Plaats je product in de container. Vul de container niet volledig, laat wat ruimte tussen het product en het deksel.
  • Plaats het deksel op de container (zorg ervoor dat het deksel onbeschadigd, schoon en droog is) en draai de klep in de "Vacuum"-positie.

Stap 2:

• Bevestig de vacuümslang aan het ventiel op het deksel en bevestig het andere uiteinde van de slang aan de slangaansluiting aan de zijkant van het apparaat.
  • Druk op de toets "Canister/ MarinateX2" om het vacuümproces te starten. Bij gebruik van de vacuümcilinderfunctie kun je de sealtijd of vacuümtijd niet aanpassen. De vacuümpomp werkt tot de geprogrammeerde lage druk is bereikt en stopt daarna automatisch met werken.

Stap 3:

• Wanneer het vacuümproces is voltooid, draai je de klep in de stand "Vergrendelen" en verwijder je de slang. Bewaar de container in de koelkast. Niet in de vriezer bewaren, want dan gaat na verloop van tijd het vacuüm verloren.
  • Om de vacuüm verzegelde container te openen, draai je het ventiel in de "Open" positie en verwijder je het deksel.

OPMERKING: vacuümslang of -container zijn niet inbegrepen, neem contact op met je leverancier om deze accessoires aan te schaffen.