Hier vind je informatie over de installatie van een vacuum sealer.

Installatie

Stap 1:

• Het apparaat is al gevuld met olie, maar je moet controleren of het oliepeil voldoende is. Als het apparaat in werking is, mag het oliepeil niet lager zijn dan 1/2 hoogte van het olieraam. Vul niet met teveel olie om overlopen te voorkomen. Indien nodig vul je de vacuümpomp voor gebruik met HFV-32 hogesnelheidsvacuümpompolie of 32N smeermiddel (als de machine horizontaal staat, moet het oliepeil op 3/4 van het olievenster staan).

Stap 2:

• Het apparaat moet horizontaal geplaatst worden met een goede ventilatie zonder bijtende gassen of stof. De stroomaansluiting kan op je locatie anders zijn, dus controleer voor gebruik of de machine goed geaard is.

Stap 3:

• Zorg er altijd voor dat de bovenklep open is voordat je de stroom inschakelt. Start het apparaat door op de bovenklep te drukken en het proces start automatisch (voor series met elektrische klep, zet de voeding aan en de bovenklep zal automatisch openen door op de startknop te drukken. Deze bevindt zich op het bedieningspaneel waardoor de procescyclus gestart wordt).

Voor 3-fase vacuum sealers; zorg ervoor dat de vacuümpomp in de juiste richting draait. Als de richting verkeerd is, verander je gewoon de interne bedrading van de stekker.

Stap 4:

• Het voorverwarmen van de vacuümpomp moet gebeuren in een werkruimte met een lage temperatuur. Schakel het verwarmingsproces uit door de toets ''SEALING TEMPERATURE'' op het bedieningspaneel in te drukken. Dit is om het opwarmingsproces te voorkomen en slijtage te verminderen.

Laat de vacuümpomp een paar keer draaien voor het eerste gebruik en de machine is klaar voor gebruik!