Hier vind je informatie over de bediening van een pannenwasser.

Werking

Stap 1:

• Druk op de aan/uit-knop om het apparaat te starten, hierdoor start ook de watertoevoer en verwarming.
  • Terwijl het apparaat water naar de tank toevoert, zal het waarschuwingslampje voor de boiler gaan branden.
  • Zodra het standaard waterpeil is bereikt, gaat het controlelampje van de boiler uit en gaat het controlelampje van de opslagruimte branden. Dit betekent dat het apparaat aan het opwarmen is.
  • Wanneer de temperatuur is bereikt, gaan beide lampjes uit.

OPMERKING: als het spoelglansmiddel en het afwasmiddel op de juiste wijze op het apparaat zijn aangesloten, zullen deze tijdens de wascyclus automatisch worden afgegeven.

Bij het handmatig toevoegen van vaatwasmiddel moet 1 theelepel schuimvrij vaatwasmiddel in de watertank van de machine worden gedaan nadat het "boiler waarschuwingslampje" en het "opslag waarschuwingslampje" zijn afgegaan en moet 1 theelepel schuimvrij vaatwasmiddel in de watertank worden gedaan voor elke 10 manden met vaat.

Stap 2:

• Selecteer het gewenste programma met de programmakeuzeknop.

Programma’s

P1: Kort wasprogramma. Totale gebruikstijd: 120 (sec)

P2: Afwisselend wasprogramma. Totale gebruikstijd: 360 (sec)

P3: Volledig wasprogramma. Totale gebruikstijd: 480 (sec)

• Zodra het programma is gekozen, druk je op de starttoets om het apparaat met de wascyclus te laten beginnen. Het "programma waarschuwingslampje" gaat branden wanneer het wassen begint en gaat uit nadat het wassen is voltooid.
  • Na 30 seconden moet het schone vaatwerk uit de korven worden genomen en op de leggers worden geplaatst.

ATTENTIE! Om ervoor te zorgen dat de machine efficiënt werkt en de vaatwasser niet beschadigt, moeten manden worden gekozen die geschikt zijn voor het vaatwerk. Vooral vorken, lepels en messen moeten worden afgewassen in de korven die voor hun gebruik zijn ontworpen. Manden die afwijken van de originele manden die bij de vaatwasser zijn geleverd en kapotte manden mogen niet worden gebruikt.

Indien het deksel van de machine om welke reden dan ook wordt geopend tijdens de watertoevoer, het wassen of het spoelen, wordt de werking stopgezet.

Stap 3:

• Wanneer de machine niet meer wordt gebruikt, moet het dagelijks onderhoud worden uitgevoerd volgens de gids "schoonmaken".