Hier vind je informatie over de bediening van een sous vide stick.

Werking

Stap 1:

• Steek de stekker van het apparaat in het stopcontact.
  • Zorg ervoor dat er voldoende water is om het voedsel te bedekken in de container/het reservoir dat je gebruikt.

Stap 2:

• Plaats de stick in het water en zet het vast aan de zijkant van het reservoir met behulp van de bevestigingsknop aan de haak van het apparaat.
  • Druk op de toets "SET" om de gewenste temperatuur in te stellen (temperatuurbereik tussen 0 - 99C) en gebruik de pijltoets om de temperatuur te verhogen of te verlagen.
  • Vervolgens zal het apparaat je vragen een kooktijd in te stellen, stel ook deze in door de pijltjestoetsen te gebruiken.
OPMERKING: je kunt de gewenste temperatuureenheid instellen door de pijltjestoetsen gelijktijdig in te drukken.
  • Plaats het voedsel in het waterbad.
ATTENTIE!
Het product dat je aan het koken bent, moet in een vacuüm verzegeld zakje worden geplaatst en vervolgens volledig worden ondergedompeld in het waterbad. Wanneer het product ondergedompeld is, moet je er ook voor zorgen dat het water het MAX-niveau op de stick van het apparaat niet overschrijdt.
  • Druk op de "PLAY" knop om het kookproces te starten.

Stap 3

• Als het koken klaar is, geeft het apparaat om de 20 seconden een pieptoon.
  • Je kunt nu het voedsel uit het reservoir nemen en het voedsel zou klaar moeten zijn voor verdere verwerking.
  • Als je klaar bent met het apparaat, haal je de stekker uit het stopcontact en houd je het buiten het bereik van kinderen.
OPMERKING: als de kookzak tijdens het koken kapot gaat, kan het voedsel uit de zak gaan en het circulatiekanaal van het apparaat blokkeren. Verwijder in dit geval het voedsel uit het reservoir en vervang het door nieuw water. En maak het filter schoon als het verstopt is. Om te voorkomen dat het apparaat veroudert, mag je het apparaat niet te lang in het water dompelen.
Het wordt aanbevolen het apparaat aan het einde van elke dag schoon te maken. Maak het grondig schoon volgens de schoonmaakgids.