Hier vind je informatie over hoe je een planeetmenger bedient.

Werking

Stap 1:

• Steek de stekker van het apparaat in het stopcontact.
  • Voordat je de mixer inschakelt, kies je de gewenste mengsnelheid met de snelheidshendel of -knop.

Gebruik alleen de laagste snelheid bij het mengen van zwaar deeg.

ATTENTIE! Overbelast het apparaat niet. Vul het apparaat nooit meer dan vermeld in de onderstaande tabel "Specificaties".

Bij het verwerken van zwaar deeg mag de kuip niet voor meer dan 50% van zijn capaciteit gevuld worden.

Bij zwaar gebruik kan de maximale capaciteit zelfs minder zijn.

Raadpleeg in geval van twijfel je leverancier.

Stap 2:

• Zodra de snelheid is gekozen, druk je op de startknop om de mixer te activeren. De veiligheidsafscherming moet gesloten zijn om de mixer te laten werken. Als de veiligheidsafscherming open of niet goed gesloten is, zal de mixer niet werken.

ATTENTIE! Om de levensduur van de motor en de versnellingsbak te verlengen, is het vereist dat de mixer uitgeschakeld is alvorens van de ene snelheid naar de andere over te schakelen.

Om van snelheid te veranderen, stop je de mixer. Zodra de mixer tot stilstand is gekomen, kun je de snelheid veranderen met de snelheidsknop of de hendel.

Nadat de gewenste snelheid is gekozen, druk je op de startknop om de mixer opnieuw in te schakelen.

ATTENTIE! Het veranderen van de snelheid tijdens de werking kan schade veroorzaken aan de motor en/of de versnellingsbak.

OPMERKING: bij het mengen van lichte hoeveelheden wordt aanbevolen de mixer niet langer dan 30 minuten ononderbroken te gebruiken. Laat het apparaat tussen de mengcycli ongeveer 15 minuten afkoelen.

OPMERKING: bij het mengen van grote hoeveelheden wordt aanbevolen dat de menger niet langer dan 20 minuten ononderbroken wordt gebruikt. Laat het apparaat tussen de mengcycli ongeveer 30 minuten afkoelen.