Hier vind je informatie over het schoonmaken van een vleesvermalser.

Schoonmaken

ATTENTIE! Dit apparaat en zijn onderdelen moeten regelmatig en op de juiste wijze worden gereinigd. Gevaarlijke bacteriën kunnen zich manifesteren als het apparaat niet op de juiste manier wordt gereinigd. Gebruik een reinigingsmiddel dat geschikt is voor vleesverwerkende apparatuur.

Stap 1:

• Verwijder de geleiderhekken aan de zijkant van het apparaat.
  • Schroef de 4 bouten los en leg ze met de sluitring opzij.
  • Til de bovenklep op om toegang te krijgen tot het messencompartiment.

Step 2:

• Verwijder de messen voorzichtig, wees voorzichtig want de messen kunnen zeer scherp zijn.
  • Reinig alle onderdelen met een spons, warm water en een geschikt reinigingsmiddel.
  • Als alle onderdelen grondig gereinigd en met warm water afgespoeld zijn, laat ze dan aan de lucht drogen tot ze volledig droog zijn.
ATTENTIE!
Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of schuurmiddelen. Gebruik geen oplosmiddelen of reinigingsmiddelen op benzinebasis. Sommige reinigingsmiddelen kunnen schadelijke resten achterlaten of schade aan het apparaat veroorzaken.
Gebruik tijdens het schoonmaken geen schuursponsjes en scherpe of puntige voorwerpen, dit kan schade aan de machine veroorzaken.
Spuit het apparaat nooit schoon en dompel het nooit onder in water of een andere vloeistof, maar veeg de buitenkant af met een vochtige doek. Gebruik geen stoomreiniger om het apparaat schoon te maken
Laat het netsnoer of de stekker nooit nat of vochtig worden.
Reinig het apparaat of de accessoires nooit in de vaatwasmachine.

Stap 3:

• Monteer alle onderdelen weer in omgekeerde volgorde, zoals ook uitgelegd in de installatiegids.