Hier vind je informatie over het schoonmaken van een vleesmolen.

Werking

Stap 1:

• Schakel "UIT" en haal de stekker uit het stopcontact voordat je het apparaat reinigt of onderhoud uitvoert.
  • Controleer de stekker en het netsnoer op beschadigingen. Als een van beide beschadigd is, gebruik het apparaat dan niet totdat het gerepareerd is door een elektrotechnicus.

Stap 2:

• Demonteer de trechterbak van de bovenkant van het apparaat.
  • Schroef de ringbout uit het uitvoergat.
  • Verwijder voorzichtig de slijpplaat, het kruismes en de as uit het slijpmechanisme.
  • Schuif het wormwiel uit de behuizing.
  • Schroef de behuizing los van het huis met behulp van de handschroef. (Voor de MMM32 heb je mogelijk een 17 mm sleutel/sleutel nodig)

Stap 3:

• Maak de losse onderdelen schoon met een sopje van warm water en een mild, voedselveilig schoonmaakmiddel.
  • Veeg de buitenkant van het apparaat schoon en droog het goed af.

ATTENTIE!

Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of schuurmiddelen. Gebruik geen oplosmiddelen of schoonmaakmiddelen op benzinebasis. Sommige reinigingsmiddelen kunnen schadelijke resten achterlaten of schade aan het apparaat veroorzaken.

Gebruik tijdens het schoonmaken geen schuursponsjes en scherpe of puntige voorwerpen, dit kan schade aan de machine veroorzaken.

Spuit het apparaat nooit schoon en dompel het nooit onder in water of een andere vloeistof, maar veeg de buitenkant af met een vochtige doek. Gebruik geen stoomreiniger om het apparaat schoon te maken