Hier vind je informatie over de werking van een inductiefriteuse.

werking

Stap 1:

• Druk op de  toets om het apparaat te activeren.
  • Het controlelampje "vul olie" moet gaan knipperen, gevolgd door een alarm dat aangeeft dat de olie moet worden bijgevuld.

ATTENTIE!
Het toestel werkt niet zonder olie.

• Zet de aftapkraan vast en vul het oliepeil tussen de "min"- en "max"-markeringen in het reservoir.

Stap 2:

• Zodra u het reservoir met de vereiste hoeveelheid olie heeft, drukt u op de  toets om het vulproces te beëindigen.
  • Druk op de  &  toetsen om de gewenste temperatuur in te stellen (varieert tussen 60 en 190°C). Hierdoor gaat het lampje  "Verwarmen" branden en zodra de olie de ingestelde temperatuur heeft bereikt, gaat in plaats daarvan het lampje  "Warm houden" branden.

Stap 3:

• Plaats je product in het mandje en plaats het voorzichtig in het reservoir.
  • Indien gewenst kan met de  toets een timer worden ingesteld, hiermee kun je een tijd kiezen (tussen 0 - 120 min).

OPMERKING: het apparaat is voor de veiligheid uitgerust met een oververhittingsbeveiliging. Als de temperatuur te hoog wordt, klinkt er een "zoemer" en schakelt het apparaat automatisch uit. Op het display verschijnt tevens code "E02". Indien de oververhittingsbeveiliging geactiveerd is, laat het toestel dan afkoelen. Na de afkoelingsperiode reset je de veiligheidsbegrenzer (schakelaar bevindt zich aan de achterkant van het toestel) en activeer je het toestel opnieuw. Het toestel zou daarna weer normaal moeten functioneren.

Step 4:

• Schakel het apparaat uit met de  toets als het niet wordt gebruikt.
  • - Laat de olie enkele uren rusten alvorens deze af te tappen, want ook na het uitschakelen van het apparaat blijft de olie zeer heet.

OPMERKING: indien het apparaat gedurende langere tijd niet zal worden gebruikt, de stekker uit het stopcontact nemen, de olie aftappen en het apparaat reinigen volgens de aanbevolen instructie "schoonmaken".