Hier vind je informatie over de bediening van een inductieplaat.

Werking

ATTENTIE!
Hittebestendig glas, keramische potten, koperen, aluminium pannen/potten, pannen met een ronde bodem en een bodem van minder dan 12 cm werken niet met een inductiekookplaat.

Stap 1:

• Zet de ventilator van het apparaat aan door op de groene knop te drukken.
  • Het in het bedieningspaneel gegraveerde vermogenspictogram geeft aan dat het apparaat "UIT" staat, wanneer de knop op het vermogenspictogram wordt geplaatst, stopt het apparaat onmiddellijk met verwarmen.
  • De "P" staat voor vermogen en de "C" voor temperatuur.
  • Druk op de "P"/"C"-knop om te kiezen tussen vermogen of temperatuur, het bijbehorende lampje zal gaan branden.
OPMERKING: je kunt de temperatuur instellen van 60°C tot 240°C of het vermogen van 1 niveau tot 10 niveaus door aan de knop te draaien. Elk vermogensniveau staat voor 20°C.

Stap 2:

• Zorg ervoor dat je een pan gebruikt die klaar is voor inductie.
  • Plaats de pan op de pan en stel de gewenste warmte of het vermogen in.
  • Plaats je product in de pan en kook naar tevredenheid.
  • Wanneer je klaar bent, draai je de knop terug naar de stand met het vermogenspictogram om de pan te stoppen.
ATTENTIE!
Als er binnen 2 uur geen werking wordt waargenomen en de timer niet boven de 120 minuten is ingesteld, zal het apparaat vanzelf uitschakelen.

Stap 3:

• Laat het apparaat enkele uren rusten alvorens het te reinigen, aangezien het ook na het uitschakelen van het apparaat nog zeer heet blijft.
OPMERKING: als het apparaat gedurende langere tijd niet gebruikt zal worden, haal dan de stekker uit het stopcontact en reinig het apparaat volgens de aanbevolen instructies voor "schoonmaken".