Hier vind je informatie over de werking van een glazenspoelmachine.

Werking

Stap 1:

• Zorg ervoor dat alle kabels en slangen zijn aangesloten volgens de installatievoorschriften. (Zie "Installatie")
  • Start de machine door op de aan/uit-knop te drukken. Het apparaat zal automatisch beginnen met het vullen van water en stoppen wanneer het juiste waterniveau is bereikt.
  • Zodra het waterpeil is bereikt zal het apparaat het water opwarmen, dit proces duurt ongeveer 25-30 min.
ATTENTIE! Druk niet op de wasknop voordat dit proces is voltooid, omdat de vaat dan niet goed wordt gereinigd vanwege de lage watertemperatuur.

Stap 2: (Bij het Ultra model kun je deze stap overslaan (zie OPMERKINGEN))

• Na 30-45 min. is het apparaat klaar om te wassen.
  • Open de deur om het afwasmiddel in de wastank onder de afwasbak te doen. Gebruik de op de verpakking geadviseerde dosering van het afwasmiddel dat je gebruikt.
OPMERKING: bij het Ultra model zullen de doseerunits automatisch afwasmiddel en spoelglansmiddel toevoegen.
Om de dosering aan te passen, gebruik je de schroeven in de onderstaande afbeeldingen (de aanpassingen worden getoond in de richting waarin de schroef wordt gedraaid).
ATTENTIE! Zorg ervoor dat de spoelglansslang en de vaatwasmiddelslang correct geplaatst zijn in de juiste cans.

Afbeelding met projector

Automatisch gegenereerde beschrijving

Stap 3:

• Zorg ervoor dat alle vaat gespoeld is en geen grote etensresten bevat.
ATTENTIE! Voedselresten kunnen een verstopping in de spoelarm en/of het afvoerfilter veroorzaken.
  • Sluit de deur en druk op de start-toets, hierdoor zal de wasprocedure onmiddellijk starten.
OPMERKING: De wasprocedure duurt 102 seconden, 85 seconden om te wassen, 2 seconden om het wasmiddel af te voeren en 15 seconden om te spoelen.

Stap 4:

• Laat de vaat 30 seconden afkoelen om eventuele brandwonden te voorkomen en verwijder dan de afwasbak.
OPMERKING: zolang de startknop is ingedrukt, zal het apparaat het programma telkens opnieuw starten als de deur wordt gesloten.

Stap 5:

• (Voor het Basic model) Zet het apparaat UIT en verwijder de stop uit de afvoerbuis/filter. Hierdoor wordt het water in het apparaat afgevoerd.
  • (Bij het Ultra model) Terwijl het apparaat nog AAN staat, verwijder je de afvoerstop en sluit je de deur. Zet vervolgens het apparaat UIT, dit zal de afvoerpomp activeren.
  • Tenslotte dient het apparaat dagelijks onderhouden en gereinigd te worden om de efficiëntie en levensduur te verlengen. Zie "Schoonmaken" voor meer informatie over het schoonmaken van je glazenspoelmachine.
ATTENTIE! Wanneer het apparaat een storing heeft, mogen alleen geautoriseerde service dealers het apparaat hanteren. Als iemand anders dan alleen een erkende service dealer het apparaat hanteert, valt het niet onder de garantie.

Bij onderhoud mogen alleen originele reserveonderdelen worden gebruikt. Bij het niet gebruiken van originele reserveonderdelen valt het apparaat ook niet meer onder de garantie.