Hier vind je informatie over de bediening van een friteuse op gas.

Werking

WAARSCHUWING!

Het oliepeil mag nooit lager zijn dan het minimum oliepeil; een lager oliepeil kan het risico van ontvlamming veroorzaken.

Het oliepeil mag nooit hoger zijn dan het maximale oliepeil; bij een hoger oliepeil bestaat het risico dat er olie gemorst wordt.

Gebruik dit apparaat niet zonder olie in het reservoir.

Stap 1:

• Draai de vlamregelklep terwijl je drukt zodat het gas in de leidingen kan stromen, druk vervolgens op de ontsteker om te ontsteken. Controleer of de vlam ontstoken is door naast de ontsteker door het kijkgaatje voor de vlam te kijken.

OPMERKING: wacht bij het eerste gebruik 15-20 seconden zodat de lucht kan ontsnappen en het gas de pijp kan vullen.

• Eenmaal ontstoken moet je het ventiel enkele seconden ingedrukt houden, zodat de waakvlam de vlam vasthoudt.

Stap 2:

• Voeg de benodigde hoeveelheid olie toe.
  • Plaats je product in de mand en laat de mand voorzichtig in de olie zakken en dek vervolgens af met het deksel.
  • Wanneer je product naar tevredenheid is gefrituurd, til je het mandje op en hang je het aan de beugel boven de tank.
  • Verwijder de producten met een tang. Gebruik niet je handen om te voorkomen dat je je brandt.

Stap 3:

• Als het apparaat korte tijd niet werkt, kan de klep in de waakstand (¬) worden gezet. Dit bespaart aanzienlijk op het gasverbruik.
  • Om het apparaat volledig uit te schakelen, draai je de gaskraan in de uit-stand, en afhankelijk van het model, moet je ook de afsluitknop uitdraaien.
  • Laat de olie enkele uren rusten alvorens deze af te tappen, want ook na het uitschakelen van het apparaat blijft de olie zeer heet.

OPMERKING: indien het apparaat gedurende langere tijd niet gebruikt zal worden, moet de stekker uit het stopcontact gehaald worden en moet de olie afgetapt worden en het apparaat schoon gemaakt worden volgens de aanbevolen instructie "schoonmaken".