Hier vind je informatie over de bediening van een keukenmachine.

Werking

Stap 1:

• Plaats de kom op het apparaat en zorg ervoor dat deze in de vergrendeling valt en maak ook de onderste vergrendelingsclips vast.
  • Plaats het cirkelvormige mes in de kom en laad de kom met het te verwerken product.
ATTENTIE!
Het is belangrijk dat het mes vergrendelt wanneer het in de kom wordt geplaatst.
De producten die worden verwerkt moeten in kleinere brokken worden geplaatst, dit voorkomt schade aan de motor en tandwielkast.
Belast de kom nooit meer dan 50% van zijn maximale capaciteit. Bij zwaar gebruik kan deze capaciteit zelfs minder zijn. Raadpleeg in geval van twijfel je erkende dealer.

Stap 2:

• Als alles in de kom is geladen, plaats je het deksel en zorg je ervoor dat het contact maakt met de veiligheidsschakelaar op de dekselsteun.
  • Draai de dekselhouder op zijn vergrendelpositie en zorg ervoor dat de veiligheid afklikt wanneer de dekselhouder in de werkstand staat.
  • Selecteer de gewenste snelheid met de snelheidsknop die zich onder het "ON/OFF" bedieningspaneel bevindt.
  • Zodra de snelheid is gekozen druk je op de "ON" knop om het apparaat te starten.
  • Tijdens de verwerking kunnen meer producten worden toegevoegd via de vulopening op het deksel.
ATTENTIE! Zorg ervoor dat bij het toevoegen van producten via het deksel de kom niet meer dan 50% van de maximale capaciteit wordt gevuld.
OPMERKING:
Het apparaat start alleen als de veiligheidsschakelaars zijn geactiveerd.
Bij het snijden van lichte partijen is het aan te bevelen de snijder niet langer dan 30 minuten ononderbroken te gebruiken en een afkoelingsperiode van 15-20 minuten tussen de cycli in te lassen.
Bij het snijden van zwaardere partijen wordt aanbevolen de snijplotter niet langer dan 15 minuten ononderbroken te laten draaien en tussen de partijen een afkoelingsperiode van 20-30 minuten in te lassen.
In geval van nood, druk op de "OFF"-knop om het toestel te stoppen.

Stap 3:

• Nadat de producten verwerkt zijn, druk je op de "OFF"-knop om het apparaat te stoppen.
  • Draai de veiligheid van het deksel tegen de klok in.
ATTENTIE! Het is belangrijk om de veiligheid in de juiste richting te draaien. Als de veiligheid in de tegenovergestelde richting wordt gedraaid, zal de schakelaar verkeerd worden geplaatst, wat de volgende keer dat je het apparaat gebruikt tot functioneringsproblemen kan leiden.
  • Verwijder het deksel en het cirkelmes.
  • Maak tenslotte de kom los van het apparaat

Stap 4:

• Als je klaar bent met het gebruik van het apparaat, is het noodzakelijk om de accessoires te reinigen volgens de schoonmaakgids.
ATTENTIE! Regelmatig schoonmaken is noodzakelijk om de gebruiksduur van het apparaat te verlengen en vanwege de sanitaire voorschriften.