• De installatie van de machine en bepaalde onderhoudswerkzaamheden mogen alleen worden uitgevoerd door gekwalificeerd onderhoudspersoneel.
  • Probeer geen afdekkingen of veiligheidsschermen te verwijderen om toegang te krijgen tot het inwendige van deze machine of om reparaties uit te voeren. Reparaties dienen te worden uitgevoerd door een erkende monteur of servicecentrum.
  • De eigenaar is er verantwoordelijk voor dat de gebruikers goed zijn opgeleid om het apparaat te bedienen en de mogelijke risico's ervan begrijpen.
  • De eigenaar of installateur is aansprakelijk voor alle niet-goedgekeurde wijzigingen aan het apparaat.
  • Ongeoorloofde wijziging of modificatie van de machine doet de garantie van de fabrikant onmiddellijk vervallen.
  • Deze handleiding verwijst naar de machine op het moment van verkoop. De commerciële beschikbaarheid van latere versies, met inbegrip van wijzigingen, upgrades of aanpassingen, verplicht de fabrikant niet tot het aanbrengen van wijzigingen aan deze machine, noch is hij verplicht de meegeleverde documentatie bij te werken.
  • De fabrikant behoudt zich het recht voor om momenteel beschikbare handleidingen in te trekken wanneer dit passend en redelijk wordt geacht.
  • Periodiek kunnen voor deze machine enkele updates en wijzigingen nodig zijn. In dat geval zal een technicus ervoor moeten zorgen dat de wijziging wordt uitgevoerd volgens de specificaties van de fabrikant.
  • Installeer het apparaat in een horizontale positie en uit de buurt van warmtebronnen en ontvlambare voorwerpen.
  • Dit apparaat mag alleen worden geïnstalleerd op een waterbestendig werkoppervlak dat het gewicht van het apparaat voldoende kan dragen.
  • Plaats het apparaat op een plaats die alleen toegankelijk is voor personeel dat opgeleid is om het apparaat te bedienen. Houd alle gevaarlijke verpakkingsmaterialen, zoals plastic zakken, piepschuim en nietjes, buiten het bereik van kinderen.
  • Steek de stekker van het apparaat in een goed geïnstalleerd, geaard stopcontact met een netspanning die overeenkomt met de specificaties voor het apparaat.
  • Zorg ervoor dat de netspanning niet meer dan 6% schommelt.
  • Plaats het netsnoer zo dat gebruikers er niet over kunnen struikelen. Houd het netsnoer uit de buurt van scherpe randen en warmtebronnen.
  • Laat kinderen nooit met het apparaat spelen.
  • Dit apparaat is niet geschikt voor installatie in een ruimte waar een hogedrukreiniger kan worden gebruikt.
  • Gebruik het apparaat niet buitenshuis, waar het wordt blootgesteld aan zware weersomstandigheden of extreme temperaturen.
  • Als het netsnoer beschadigd is, mag het alleen worden vervangen door de fabrikant of zijn erkende servicetechnicus.
  • Verwijder geen mechanische, elektrische of thermische veiligheidsvoorzieningen en maak deze niet onklaar.
  • De koffiemachine is ontworpen en vervaardigd voor de bereiding van espressokoffie en andere warme dranken (b.v. het stomen en opschuimen van melk). Gebruik hem niet voor andere doeleinden.
  • Deze machine is niet bedoeld voor gebruik in industriële keukens, huishoudelijke keukens of soortgelijke locaties. De fabrikant kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade aan personen of eigendommen als gevolg van onjuist, oneigenlijk of nalatig gebruik door niet-professioneel personeel.
  • Om optimale prestaties te garanderen, moet het apparaat worden geïnstalleerd op een plaats waar deze parameters niet worden overschreden:
    • Maximaal toelaatbare watertoevoerdruk: 600 KPa (6 Bar)
    • Minimaal toelaatbare watertoevoerdruk: 200 KPa (2 Bar)
    • Maximale inlaatwatertemperatuur: 40ºC
    • De omgevingstemperatuur ligt tussen +10 ºC (min.) en +40 ºC (max.)