Hier vind je informatie over de bediening van een elektrische friteuse.

Werking

Stap 1:

• Vul het (de) reservoir(s) met frituurolie en houd de hoeveelheid tussen de niveaus "L" LAAG en "H" HOOG die zich in het oliereservoir bevinden.
  • Zet het apparaat aan met de AAN/UIT-schakelaar op het bedieningspaneel. Als het aanstaat moet het groene stroomindicatorlampje gaan branden.(Sommige friteuses zijn niet uitgerust met een schakelaar en gaan gewoon aan wanneer de temperatuur is ingesteld).

Stap 2:

• Selecteer de gewenste temperatuur met de temperatuurregelknop. Hierdoor zou de oranje verwarmingsindicator moeten oplichten.
  • Wacht tot het oranje controlelampje uitgaat om aan te geven dat de olie de gewenste temperatuur heeft bereikt.

LET OP! Draai niet aan de temperatuurknop voordat je het apparaat "AAN" schakelt. Dit kan kortsluiting veroorzaken in de aan/uit-schakelaar!

Stap 3:

• Plaats je product in het mandje en laat het mandje voorzichtig in de olie glijden. Dek vervolgens af met het deksel.
  • Wanneer je product naar tevredenheid is gefrituurd, til je het mandje op en hang je deze aan de aftapbeugel boven de tank.
  • Verwijder de producten met een tang. Gebruik niet je handen om te voorkomen dat je je brandt.

Stap 4:

• Zet de temperatuurknop terug op 0 en zet het apparaat "UIT".
  • Laat de olie enkele uren afkoelen alvorens deze af te tappen, aangezien de olie zeer heet blijft. Zelfs na het uitschakelen van het apparaat.

OPMERKING: als het apparaat gedurende langere tijd niet wordt gebruikt, haal dan de stekker uit het stopcontact, tap de olie af en reinig het apparaat volgens de aanbevolen instructie "schoonmaken".

LET OP! Schakel het apparaat niet uit voordat je de temperatuur op 0 hebt gezet. Dit kan kortsluiting in de hoofdschakelaar veroorzaken!