Hier vind je informatie over de werking van een droogijsmachine.

Werking

Stap 1:

• Open de CO2-klep en start het apparaat door op de aan/uit-knop te drukken. Er moeten 3 lampjes gaan branden met de volgende kleuren: rood, groen en blauw, van links naar rechts.
  • De rode knop is de algemene aan/uit-knop en de blauwe knop start het apparaat.
  • Druk op de blauwe knop om het apparaat te starten, het zal 60 seconden branden en dan stoppen.
OPMERKING: de droogijsmachine heeft 120 seconden nodig om een perfect ijsblok te produceren.
LET OP! Raak het apparaat wanneer deze in gebruik is nooit aan en houd minstens 1 meter afstand.

Stap 2:

• Om het apparaat "UIT" te zetten, wacht tot het apparaat stopt met werken. Sluit de CO2-klep en schroef de cilinder bovenop het apparaat los om het droogijs te verwijderen.
LET OP! Raak nooit met blote handen de cilinder of het ijs aan dat door het apparaat wordt geproduceerd. Cryogene handschoenen moeten worden gebruikt bij het hanteren van droogijs. Bij het werken met droogijs moet ook oogbescherming worden gedragen in de vorm van een veiligheidsbril of een gelaatsscherm (lees ook de veiligheidsvoorschriften).
  • Om de CO2-cilinder te vervangen, volg je de handleiding "CO2 vervangen".