Hier vind je informatie over het onderhoud dat nodig is voor een spiraalkneder.

Onderhoud

Stap 1:

• Controleer en reinig het apparaat, de onderdelen en accessoires (indien van toepassing).
  • Controleer de stekker en het netsnoer op beschadigingen. Als een van beide beschadigd is, gebruik het apparaat dan niet en laat het repareren door een erkende elektricien.

Stap 2:

• Schakel de stroomtoevoer uit en ontkoppel deze voordat je het apparaat reinigt of onderhoud uitvoert.
  • Verwijder de bovenkap om nieuw smeermiddel aan te brengen door de 2 schroeven aan zowel de "rechter" als de "linker" zijde van het apparaat los te draaien.
  • Zodra de schroeven eruit zijn, verwijder je voorzichtig de bovenkap voor toegang tot de versnellingsbak en de ketting.

Stap 3:

• Breng het smeermiddel gelijkmatig aan op de ketting en tandwielen.
  • Nadat je het gelijkmatig hebt verdeeld, plaats je de afdekking terug op de bovenkant van het apparaat en schroef je deze weer vast.

LET OP! Grotere modellen kunnen zijn uitgerust met een V-snaar.

Om de riem te onderhouden, controleer je of de riem strak zit.

Als de riem los zit, kan hij worden afgesteld door de tandwielen waar de riem in ligt los te maken en er vervolgens aan te trekken om de riem strakker te zetten.

Als de riem beschadigd of gebroken is, kan hij in onze webshop worden gekocht (zie V-snaar/ketting kopen).