Hier vind je informatie over de bediening van een analoge combisteamer.

Werking

De oven heeft 3 analoge knoppen waarmee tijd/temperatuur/vochtigheid kan worden geregeld. De lampjes aan de onderkant geven het vermogen aan en de elementen die in functie zijn.Diagram

Description automatically generated

Stap 1:

• Begin met het voorverwarmen van de oven tot de door jou gewenste temperatuur. Je kunt dit doen door een tijd in te stellen (bovenste regelknop) en de temperatuur te verhogen (middelste regelknop) tot de gewenste instellingen.
  • Zodra de oven de gewenste temperatuur heeft bereikt, kun je het product in de oven zetten.

Stap 2:

• Zodra het product in de oven is geplaatst, stel je de gewenste vochtigheidsgraad in (onderste regelknop).
  • De vochtigheidsknop heeft 5 standen die elk een verhoging van de vochtigheid met 20% vertegenwoordigen. Als de knop op 5 staat, zal de oven constant water in de ovenkamer sproeien. Het is aan te bevelen de oven boven 110°C te laten werken om de dampproductie te optimaliseren.

Stap 3:

• De oven heeft de ingestelde temperatuur bereikt wanneer het controlelampje van de thermostaat uitgaat.
  • Het oranje controlelampje van de automatische bevochtiger geeft aan dat de oven damp produceert in de kookruimte.
  • Wanneer het product klaar is met koken, verwijder je het en volg je de instructie schoonmaken voor een veilig en schoon onderhoud.