Hier vind je informatie over de bediening van een combisteamer deluxe.

Werking

De combisteamer deluxe kan op 2 manieren worden bediend "handmatig" of "geprogrammeerd".

Diagram

Description automatically generated

Functies:

8| Instellen temperatuur in kookkamer.

9| Zie huidige temperatuur in kookkamer.

10| Stel temperatuur kernsonde in.

11| Zie huidige temperatuur op kernsonde.

12| S tel "DELTA-T" temperatuur in.

25| Zet binnenkamerlicht "aan/uit".

16| Verlaag de snelheid van de motor tot halve snelheid.

17| Zet de binnenste motorventilator volledig stil.

Stap 1: (werking in handmatige modus)

• Schakel het apparaat in met de knop "Aan/Uit" (24).
  • Kies eerst de parameter die je wilt wijzigen met de knop "°C" (13) (zie functies hierboven)
  • Stel met de bijbehorende draaiknop de gewenste waarden in.
  • Druk op de knop "Fase" (5) indien je meerdere kookfasen wenst toe te voegen.
  • Selecteer tenslotte met de onderste knop de constante vochtigheid in de kamer. Elke LED staat voor 10% vochtigheid.

Stap 2:

• Plaats je product in de oven.
  • Indien je de sonde wenst te gebruiken is het nu tijd om de sonde in het midden van je product te steken.
  • Je kunt nu ook de temperatuur van de sonde instellen met de "°C"-knop (13) en de ingestelde kerntemperatuur van de sonde aanpassen met de knop links van de knop.
  • Zodra de oven operationeel is kun je de kerntemperatuur in de gaten houden met de ?️-functie onder de sondeparameter.
  • Als je klaar bent met het gebruik van het apparaat is het aan te raden om het aan het eind van elke dag ten minste één keer schoon te maken. Lees hiervoor de schoonmaakgids.

Stap 3: (met gebruik van de Delta-T parameter)

OPMERKING: deze functie maakt het mogelijk het verschil tussen de temperatuur binnenin het voedsel (gemeten door de naaldsonde) en de temperatuur in de kookruimte constant te houden.

• Om het temperatuurverschil voor de "T"-functie in te stellen, druk je op de "°C"-toets (13) totdat de led naast het T-symbool oplicht en draai je vervolgens aan de temperatuurdraaiknop.
  • De ingevoerde waarde bepaalt het temperatuurverschil tussen de temperatuur van de binnenkamer en de kerntemperatuur van de sonde en de oven zal dit constant houden gedurende de hele kookcyclus.

Stap 4: (programmeren van de oven)

OPMERKING: de combisteamer kan tot 99 programma's onthouden.

• Druk op de "Prog/Memo"-toets en het programmanummer zou op het display moeten verschijnen.
  • Gebruik de pijltjestoetsen om het programmanummer te selecteren (let op, er zijn geen voorgeprogrammeerde programma's bij deze oven)
  • Druk op "select" en volg de bovenstaande instructies om de programma-instelling aan te passen aan je wensen. Je kunt tot 4 stappen in de kookcyclus voor je programma instellen door de "fase"-knop te gebruiken.
  • Druk op de "Prog/Memo"-toets gedurende 5 seconden om het programma op te slaan in het geheugen. Het apparaat moet een pieptoon geven om te bevestigen dat het programma is opgeslagen.
  • Om een programma te wissen, overschrijf je het met een nieuw programma.

Stap 5: (gebruik van een voorgeprogrammeerd programma)

• Druk op de pijltjestoetsen en het programmanummer moet op het display verschijnen.
  • Gebruik de pijltjestoetsen om te navigeren en selecteer het programmanummer.
  • Druk op de "Start/Stop"- toets om het koken met het voorgeprogrammeerde programma te starten.