Hier vind je informatie over de bediening van een combisteamer.

Werking

Combisteamers kunnen op 2 manieren worden bediend "handmatig" of "geprogrammeerd". Deze zijn onderverdeeld in 3 stappen TIJD/TEMP/HUMIDITEIT. In het volgende artikel worden deze uitgelegd.

A picture containing text

Description automatically generated

Stap 1:

• Gebruik de selectietoets om de gewenste kookparameter te kiezen, de LED van de gekozen parameter zal oplichten.

• Zodra de kookparameter is gekozen, gebruik je de "+" & "-" toetsen om de waarden op de digitale display te verhogen en te verlagen.

• Het "klok"-icoon stelt de gewenste baktijd in. Deze waarde kan ingesteld worden van 1 minuut tot 9 uur en 59 minuten.

• Het "temperatuur"-icoon stelt de gewenste temperatuur in. Deze kan ingesteld worden van 30°C tot 260°C.

• Tenslotte stel je met het "vochtigheid"-icoontje de vochtigheidsgraad in waarop je de oven wenst te laten werken. Deze parameter kan ingesteld worden van 0 tot 100% (continue vochtigheid).

• Gebruik de faseknop om extra stappen voor de kookcyclus te selecteren of te creëren (elke stap is volledig modulair en moet handmatig worden ingesteld) - (optioneel).

Stap 2:

• Plaats je gerecht in de oven en sluit de deur.

• Druk op de "start/stop"-knop om de oven te starten met de huidige ingestelde parameters.

• Als de oven tijdens de cyclus wordt onderbroken door op de "start/stop"-knop te drukken, worden alle ingestelde parameters gereset en bereidt de oven zich voor op een nieuwe kookcyclus.

• Om de kookcyclus te wijzigen terwijl deze in werking is, druk je op de "select"-knop en gebruik je de "+" & "-" knoppen om te navigeren welke parameter je wilt wijzigen en druk je op "select" om te kiezen en te wijzigen.

• De knop voor handmatige bevochtiging dient om continu vocht toe te voegen terwijl je de knop ingedrukt houdt, maar als er al een bevochtigingsprogramma loopt, zal het indrukken van de handmatige bevochtiger de automatische functie overrulen.

• Na gebruik van het apparaat wordt aanbevolen het aan het eind van elke dag ten minste eenmaal te reinigen. Lees hiervoor de schoonmaakgids.

Stap 3: (programmeren van de oven)

De combisteamer kan tot 99 programma's onthouden.

• Druk op de "Prog/Memo"-toets en "P01" moet op het display verschijnen.

• Gebruik de "+" & "-" knoppen om het programmanummer te selecteren (let op er zijn geen voorgeprogrammeerde programma's bij deze oven).

• Druk op "select" en volg de bovenstaande instructies om de programma-instelling aan te passen aan jouw wensen. Je kunt tot 4 stappen in de kookcyclus voor je programma instellen door de "fase"-knop te gebruiken.

• Druk gedurende 5 seconden op de "Prog/Memo"-toets om het programma in het geheugen op te slaan.

Stap 4: (gebruik van een voorgeprogrammeerd programma)

• Druk op de "Prog/Memo"-knop en "P01" zou op het display moeten verschijnen.

• Gebruik de "+" & "-" toetsen om het programmanummer te selecteren.

• Druk op de "Start/Stop"-toets om het koken met het voorgeprogrammeerde programma te starten.