Hier vind je informatie over de werking van een snelkoeler.

Werking

Cyclusfasen (genoemde temperaturen zijn allemaal getest met de sonde):

Eerste fase (hard chill): deze fase activeert de compressor en ventilator om producten van 80°C / 170°F naar 20°C / 70°F te brengen.

Tweede fase (soft chill): deze fase wordt gebruikt om te voorkomen dat zich een dun laagje ijs op het product vormt door alleen de compressor te gebruiken, deze fase eindigt wanneer het apparaat een temperatuur afleest van (Meestal 4°C, 5°C).

Derde fase (vriescyclus): in deze fase laat het apparaat ventilator en compressor gelijktijdig draaien, waardoor de temperatuur daalt tot (meestal -18°C of 0°F).

Derde fase (HOLD-modus): aan het einde van elk vooraf ingesteld cyclusprogramma komt het toestel in de hold-stand (HdS-functie). Deze fase houdt de in de HdS functie ingestelde temperatuur vast, het is niet aan te bevelen het toestel gedurende een zeer lange tijd in deze fase te houden.

Cyclusfuncties:

Cyclus 1: voor het snel koelen en conserveren van levensmiddelen (hard chill + soft chill).

Brengt de kerntemperatuur (met sonde) op 4°C ~ 5°C. (4 uur) (bewaartemperatuur (Hds) 3°C)

Cyclus 2: voor koelen en snel invriezen van levensmiddelen (hard chill + soft chill + vriescyclus).

Brengt de kerntemperatuur (met sonde) op -18°C.(6 uur) (bewaartemperatuur (Hds)-18°C)

Cyclus 3: voor direct snel invriezen (enige cyclus voor snel invriezen).

Brengt de kerntemperatuur (met de sonde) op -18°C.(4 uur) (bewaartemperatuur (Hds)-18°C) (Dit programma wordt aanbevolen voor koude/kamertemperatuur producten)

Cyclus 4: voor snel invriezen waarbij ijsvorming wordt vermeden (hard chill + vriescyclus)

Brengt de kerntemperatuur (met behulp van de sonde) op -18°C, maar door het overslaan van de soft chill cyclus zal een dun laagje ijs het product bedekken.(4 uur)(bewaartemperatuur (Hds) "OFF")

(Dit programma wordt aanbevolen voor warmere producten)

Stap 1 :

• Steek de stekker van de voeding rechtstreeks in het stopcontact.
  • Controleer of de rails goed geplaatst zijn in de kamer van de snelkoeler.
  • Plaats de container met het product in de snelkoeler en sluit de deur.

LET OP!

Plaats geen producten in de snelkoeler met een hogere temperatuur dan 70ºC.

Plaats geen warme containers direct op de bodem van het apparaat, plaats ze in de rails.

Plaats geen ontvlambare of explosieve producten in de snelkoeler.

Plaats producten niet volledig tegen de achterkant van het apparaat, laat een ruimte van 5 cm vrij.

Plaats geen warme producten in een uitgeschakelde snelkoeler.

Dek de containers niet af (ook niet met folie). Het beste resultaat en de beste tijd wordt bereikt als een zo groot mogelijk oppervlak wordt belicht.

Stap 2:

• Druk op de cyclusselectietoets (3), hier kun je de gewenste koelcyclus kiezen uit de hierboven vermelde voorgeprogrammeerde cycli. Om door de cycli te bladeren, blijf je op de cyclusselectietoets (3) drukken.
  • Zodra je de gewenste cyclus hebt gekozen, druk je op de toets "Start/Stop" (2), hierdoor gaat de overeenkomstige gele LED op de toets branden.

OPMERKING: een cyclus kan gepauzeerd worden door op de "Start/Stop"-knop (2) te drukken. Het display toont PAU totdat de "Start/Stop"-knop (2) opnieuw wordt ingedrukt om de cyclus te herstarten.

Stap 3 (ontdooien (1)):

• Zorg ervoor dat er geen cyclus of hold-modus actief is.
  • Houd de "OMHOOG"-pijl (1) een paar seconden ingedrukt tot de ontdooi-led oplicht.

Stap 4:

• Wanneer het toestel niet in gebruik is, zet je deze "UIT" door de groene schakelaar in de uit-stand te drukken.

OPMERKING: indien het apparaat gedurende langere tijd niet gebruikt wordt, is het raadzaam de stekker uit het stopcontact te halen en de “schoonmaak”-gids te volgen.