Hier vind je informatie over de werking van een compacte snelkoeler.

Werking

Stap 1:

• Druk op de aan/uit-knop (1) om de standby-modus te verlaten, het temperatuur- en tijddisplay gaan aan en tonen de huidige temperatuur in de kamer en de laatst ingestelde tijdwaarde.

OPMERKING: De "SET(2)"-knop wordt gebruikt om tussen de volgende parameters te schakelen: temperatuur, tijd en temperatuurschaal.

Om de gewenste temperatuureenheid (C/F) in te stellen, houd je de knoppen "SET" en "-" tegelijkertijd gedurende 3 seconden ingedrukt.

Terwijl de machine in werking is, druk je op de "SET"-knop om de ingestelde temperatuur en tijd voor de huidige cyclus te bekijken. De parameters schakelen na 5 seconden terug naar de werkelijke waarde.

• Druk op de set-knop tot de gewenste parameter knippert en druk op de +/-toetsen (4) om de waarde aan te passen (temperatuurbereik: -30C tot +25C (-22F tot +77F))(tijdbereik: 0.10 tot 99.59).

Stap 2:

• Druk op de "Start/Stop"-knop (3) om het apparaat te starten met de ingestelde waarden, de displayindicatoren lichten op en de tijd begint af te tellen. Door nogmaals op de knop te drukken, stopt de cyclus en wordt de huidige binnentemperatuur weergegeven.

LET OP!

Ter bescherming van de compressor mag het apparaat niet snel na elkaar worden gestopt en gestart.

Functies

Snel bevriezen(5): Sneltoets voor snelvriesmodus. Temperatuur ingesteld op -18C (0F), tijd ingesteld op 04:00 minuten. Selecteer en druk op start/stop-knop (3) om te starten.

Snelle koeling(6): Sneltoets voor snelle afkoelingsmodus. Temperatuur ingesteld op +3C (+38F), tijd ingesteld op 01:30 minuten. Selecteer en druk op start/stop-knop (3) om te starten.

OPMERKING: nadat een koelprogramma is beëindigd, schakelt het apparaat over op de conserveringsmodus. Hierdoor blijft het product op de ingestelde temperatuur. Het wordt echter niet aanbevolen om voedsel voor een lange periode in het apparaat te bewaren.

Stap 3 (temperatuursonde (7)):

• Bij gebruik van de bijgeleverde kerntemperatuursonde (7) moet het apparaat op "UIT" staan.
  • Steek de sonde in de aansluiting binnenin de koelkamer, de aansluiting is afgedekt en moet altijd afgedekt zijn als hij niet wordt gebruikt.
  • Steek de sonde in het midden van het product dat op dat moment gekoeld wordt en druk op de toets kerntemperatuursonde (7) zodat het apparaat de door de sonde gemeten temperatuur weergeeft.
  • Druk nogmaals op de toets om de huidige temperatuur van de binnenkamer weer te geven.

OPMERKING: voor nauwkeurige metingen moet het puntgedeelte (A) van de sonde in het midden van het product worden gestoken.

Stap 4 (diepvriezen (8)):

OPMERKING: bij normaal gebruik van het apparaat wordt de ingestelde temperatuur alleen binnenin de kamer bereikt. De diepvriesfunctie maakt het mogelijk de gewenste temperatuur in de kern van het product te bereiken (sonde vereist).

• Druk op de diepvriesknop (8), dit zal het diepvriesicoon doen oplichten.
  • Nu de functie is ingesteld, kun je op de toets "Start/Stop" (3) drukken om de koelcyclus te starten.

Stap 5 (ontdooien (9)):

• Druk op de ontdooiknop (9) om de ontdooicyclus te activeren.
  • De ontdooi-indicator zal oplichten en het ontdooiproces zal beginnen.
  • Het ontdooien is klaar wanneer het controlelampje "UIT" brandt.

Stap 6:

• Wanneer het toestel niet in gebruik is, zet je het "UIT" door de groene schakelaar in de uit-stand te drukken.

OPMERKING: indien het apparaat gedurende langere tijd niet gebruikt wordt, is het raadzaam de stekker uit het stopcontact te halen en de “schoonmaak”-gids te volgen.