Hier vind je informatie over het schoonmaken van een citruspers met automatische toevoer.

Schoonmaken

LET OP! Dit apparaat moet dagelijks worden gereinigd, lees de volgende instructies door en voer ze uit om de levensduur van het apparaat te verlengen.

Stap 1:

• Schakel altijd de stroom uit en trek de stekker uit het stopcontact voordat je het apparaat schoonmaakt. Controleer regelmatig op eventuele beschadigingen aan het netsnoer of de stekker; als een van beide beschadigd is, laat het dan repareren door een erkende elektricien en gebruik het apparaat niet.

LET OP! Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of schuurmiddelen. Gebruik geen oplosmiddelen of reinigingsmiddelen op benzinebasis. Sommige reinigingsmiddelen kunnen schadelijke resten achterlaten of schade aan de machine veroorzaken.

Gebruik tijdens het schoonmaken geen schuursponsjes en scherpe of puntige voorwerpen, dit kan schade aan het apparaat veroorzaken.

Spuit het apparaat nooit schoon en dompel het nooit onder in water of een andere vloeistof, maar veeg de buitenkant af met een vochtige doek. Gebruik geen stoomreiniger om het apparaat schoon te maken

Laat het netsnoer of de stekker nooit nat of vochtig worden.

Stap 2:

• Verwijder de transparante afdekking door de oranje handschroeven los te draaien en vervolgens de afdekking eraf te schuiven.
  • Verwijder de afvalbakken aan beide zijden van de perseenheid.
  • Schuif de 2 schillers aan de onderkant van de perseenheid voorzichtig uit de houders. Wees voorzichtig want de schilmesjes kunnen breekbaar zijn.
  • Draai de middelste schroef van het persgedeelte los en schuif het geheel voorzichtig naar buiten.
  • Schuif ten slotte de mesplaat, die zich ook in het midden bevindt, naar buiten (ga voorzichtig met het mes om).

Stap 3:

• Maak alle onderdelen schoon en droog met een borstel, warm water en een mild, voedselveilig schoonmaakmiddel.

LET OP! Onderdelen mogen niet in de vaatwasser.

• Maak het toestel schoon met een vochtige doek en zorg ervoor dat het goed droog is alvorens het weer in elkaar te zetten.

Stap 4:

• Schuif de mesplaat weer op zijn plaats.
  • Herpositioneer en schuif de perseenheid in de daarvoor bestemde spinners. Plaats de middelste, oranje handschroef en draai deze vast.
  • Schuif de 2 schillers terug in de houders.
  • Plaats de afvalbakken in de daarvoor bestemde posities.
  • Schuif tenslotte het deksel terug op zijn plaats en bevestig het met de oranje handschroeven.

LET OP! Zorg ervoor dat het deksel goed op zijn plaats zit, aangezien het apparaat niet zal werken als de veiligheidsvergrendelingsknop niet door het deksel wordt ingedrukt.