Hier vind je informatie over de werking van een citruspers met automatische toevoer.

Werking

Stap 1:

• Vul de bovenste mand met sinaasappelen en zorg ervoor dat het deksel goed gemonteerd is, het apparaat werkt alleen als de veiligheidsschakelaar geactiveerd is.
LET OP! Voor het beste rendement en een langere levensduur van de apparatuur raden wij je aan sinaasappels maat 6 te gebruiken (67 mm - 76 mm).

Als de sinaasappels te groot zijn, kan het apparaat vast komen te zitten. Dit kan ernstige schade veroorzaken aan de tandwielen en bewegende delen!

Als de sinaasappels te klein zijn, zal de machine ook de schil uitpersen wat resulteert in zeer zuur smakend sap.
  • Plaats een bakje onder de automaat om het sap op te vangen.
  • Open de tap zodat het sap automatisch in het bakje vloeit dat je bij de uitgifte hebt geplaatst.

Stap 2:

• Druk op de groene aan/uit-knop aan de linkerzijde van het apparaat.

LET OP! Schakel het apparaat niet uit als er nog sinaasappels in zitten tijdens de werking. Schakel het apparaat pas uit als de laatste sinaasappel is weggegooid.
OPMERKING: sommige modellen zijn uitgerust met een digitale teller die het aantal verwerkte sinaasappels telt totdat de machine wordt uitgeschakeld.

Stap 3:

• Druk op de rode stopknop als je klaar bent met het gebruik van het apparaat. Hiermee wordt ook de digitale teller gereset als het apparaat daarmee is uitgerust. (beschikbaar voor modellen MAJ-50X & MAJ-80X)
  • Reinig het apparaat aan het einde van elke dag dat het apparaat gebruikt is volgens de "schoonmaak"-handleiding.

LET OP! Regelmatig schoonmaken is noodzakelijk om de lagers en de rubberen afdichtingen intact te houden. Als je dit niet doet, kunnen vloeistoffen in de tandwielen en het mechanisme terechtkomen wat kan leiden tot roestvorming en snelle achteruitgang van het apparaat.
OPMERKING: als het apparaat gedurende langere tijd niet zal worden gebruikt, haal dan de stekker uit het stopcontact.