Veiligheidskenmerken

Veiligheidsschakelaar: Alle elektrische friteuses zijn uitgerust met een veiligheidsschakelaar die zich achter of onder het verwarmingselement bevindt. Deze schakelaar zorgt ervoor dat het verwarmingselement op de juiste wijze op de machine is geplaatst alvorens deze in gebruik te nemen.

Resetknop: De resetknop is een fail-safe mechanisme schakelaar die de elektrische stroom naar het apparaat onderbreekt als gevolg van oververhitting bescherming. Als het apparaat te warm wordt, wordt de elektriciteit automatisch uitgeschakeld. Om het apparaat weer te laten werken, moet de reset-knop weer op zijn plaats worden geduwd.