Hier vind je informatie over de bediening van een planeetmenger van 7 liter.

Werking

Stap 1:

• Gebruik de hendel aan de zijkant van het apparaat om de motorkop naar achteren te kantelen.
  • Voeg de gewenste ingrediënten toe aan de mengkom of draai de mengkom om hem te ontgrendelen en uit te nemen.
  • Installeer de benodigde garde, deeghaak of mengvleugel.
  • Zorg ervoor dat de mengkom stevig op zijn plaats zit en vergrendeld is.

OPMERKING: als de kom niet goed is afgesloten, zal het apparaat niet inschakelen vanwege de veiligheidsschakelaar.

Stap 2:

• Plaats de motorkop terug en zet hem vast door de hendel aan te draaien. Dit is nodig om de veiligheidsschakelaar te activeren waardoor het apparaat kan starten.
  • Kies een snelheid met de snelheidskeuzeknop en druk op de startknop om het apparaat in te schakelen. Begin het mengen altijd met een lage snelheid en verhoog de snelheid geleidelijk als dat nodig is. De snelheid kan tijdens het gebruik gemakkelijk worden aangepast.

ATTENTIE! Als je merkt dat het apparaat moeite heeft met mengen op de ingestelde snelheid, verlaag dan de snelheid of verander de samenstelling/dikte van je product.

OPMERKING: bij het mengen van lichte hoeveelheden wordt aanbevolen de mixer niet langer dan 30 minuten ononderbroken te laten draaien en tussen de mengcycli een afkoelingsperiode van 15-20 minuten toe te staan.

Bij het mengen van zwaardere hoeveelheden wordt aanbevolen de mixer niet langer dan 20 minuten continu te laten draaien en tussen de mengcycli een afkoelingsperiode van 20-30 minuten in te lassen.

Stap 3:

• Als je klaar bent, verlaag je de mengsnelheid tot de laagste stand en schakel je het apparaat uit.
  • Gebruik de hendel om de motorkop naar achteren te kantelen en het gemengde product uit de kom te verwijderen.
  • Volg tot slot de schoonmaakhandleiding aan het einde van elk gebruik.