Hier vind je alle nodige informatie over het onderhoud van je vacuum sealer.

INHOUDSOPGAVE

• Bijvullen pomp 10m³ / 20m³
  • Vervangen van de sealer

Bijvullen 10m³ / 20m³ vacuümpomp

Stap 1:

• Plaats de machine in een ruime ruimte waar je kunt werken.
  • Begin met het losdraaien van de schroeven links- en rechtsvoor in de machine.

Stap 2:

• Kantel de bovenkant van de machine voorzichtig naar achteren om toegang te krijgen tot het bodempaneel. (Zie foto's hieronder.)
  • Zoek de vacuümpomp.
Kantel nooit de hele machine, omdat er dan olie verloren kan gaan en dit beschadigt de machine!

Stap 3:

• Schroef aan de onderkant van het paneel, waar de pomp zich bevindt, de aftapplug los en vang de gebruikte olie veilig op.
  • Laat de olie een paar minuten volledig uitlekken en schroef de aftapplug weer in de onderkant van de pomp.

Stap 4:

• Zoek de bijvulplug aan de bovenkant van de pomp.
  • Gebruik de bijgeleverde olie om de pomp bij te vullen tot het vereiste oliepeil dat op het glazen display aan de voorkant van de pomp is aangegeven.
  • Schroef de bijvulplug weer op de bovenkant van de pomp.
Vul de pomp niet te vol! Dit kan leiden tot eventuele beschadiging van de onderdelen.

Stap 5:

• Monteer tot slot de machine weer en je hebt het olie bijvullen voltooid.

Diagram

Description automatically generated

Vervangen van de sealer

Na verloop van tijd zal de sealer door het gebruik van de machine verslechteren. Het afdichtband aan de bovenzijde van de sealer kan worden vervangen zoals hieronder aangegeven en uitgelegd.

Stap 1:

• Maak de contactpunten los door de schroeven te verwijderen.

A picture containing indoor, kitchen, oven, stove

Description automatically generated

• Verwijder de schroeven in de bodem en de zijkanten van de sealer zoals aangegeven op de foto's.

A picture containing person, indoor, hand

Description automatically generated

Stap 2:

• Verwijder de plastic blokjes aan de zijkanten van de sealer en verwijder vervolgens de tape.

A picture containing person, wall, indoor, tool

Description automatically generated

• Maak de metalen strip los en verwijder de strip volledig (het gereedschap om dit te doen is bij de machine geleverd).

A picture containing person, wall, indoor, hand

Description automatically generated

Stap 3:

• Knip een nieuwe verwarmingsdraad op de juiste maat en vervang de oude.

A picture containing indoor, plastic

Description automatically generated

• Gebruik het gereedschap om de verwarmingsdraad te plaatsen en vergrendel hem op zijn plaats met de bevestigingsbout.

A picture containing person, indoor, wall, hand
Description automatically generated

Stap 4:

• Knip het afdichtband op de juiste lengte en plak het op de verwarmingsdraad.

A picture containing text, indoor

Description automatically generated

• Knip het resterende afdichtband aan de twee zijkanten af om het goed over de randen te kunnen vouwen.

• Plaats de plastic blokjes terug op de twee zijkanten van de sealbalk.

A person drawing on a white board

Description automatically generated with low confidence

Stap 5:

• Installeer de stalen voet en persstok.

A picture containing person, indoor

Description automatically generated

• Sluit de kabel van de complete sealbalk aan op de pin en plaats de sealbalk terug in de vacuümkamer om de installatie te voltooien.

A picture containing indoor