Hier vind je informatie over het onderhoud van een pannenwasser.

Onderhoud

Periodiek onderhoud moet door de gebruiker ten minste eenmaal per maand worden uitgevoerd.

Stap 1:

• Wanneer de machine gebruiksklaar is en voordat het vaatwerk in de machine wordt gezet, voeg je 500 g ontkalkingsmiddel toe aan het waterreservoir.
  • Laat de machine ongeveer 30 minuten draaien met het ontkalkingsmiddel.

Stap 2:

• Tap het huidige water af en vul het apparaat vullen met schoon water. Laat  het apparaat vervolgens nogmaals 30 minuten draaien om alle resten schoon te spoelen.
  • Als dit is gebeurd, is het apparaat klaar voor gebruik.

OPMERKING: indien het apparaat gedurende langere tijd niet gebruikt zal worden, is het noodzakelijk dat de gebruiker het boilervat leegmaakt.

Stap 3: (het legen van de boiler)

Diagram

Description automatically generated

• De bovenstaande afbeelding toont de boiler binnenin de vaatwasser. De kraan voor het aftappen van water is toegankelijk via de onderkant van het apparaat.
  • Draai de kraan los om de boiler leeg te laten lopen. Dit voorkomt dat de boiler oxideert gedurende de periode dat deze niet in gebruik is.