• Raak het hete oppervlak niet aan en gebruik geen handgrepen of knoppen.
  • Ter bescherming tegen elektrische schokken mag je het snoer, de stekker of (het bedieningskastje) niet onderdompelen in water of een andere vloeistof.
  • Nauwlettend toezicht is noodzakelijk wanneer een apparaat wordt gebruikt door of in de nabijheid van kinderen.
  • Trek de stekker uit het stopcontact als je het apparaat niet gebruikt en voordat je het schoonmaakt. Laat het apparaat afkoelen alvorens onderdelen aan te brengen of af te nemen.
  • Gebruik het apparaat niet met een beschadigd snoer of beschadigde stekker of nadat het apparaat defect of beschadigd is geraakt. Breng het apparaat naar de dichtstbijzijnde erkende servicedienst voor onderzoek, reparatie of aanpassing.
  • Het gebruik van hulpstukken die niet door de fabrikant van het apparaat worden aanbevolen, kan letsel veroorzaken.
  • Niet buitenshuis gebruiken (dit item kan worden weggelaten als het product specifiek bedoeld is voor gebruik buitenshuis).
  • Laat het snoer niet over de rand van een tafel of aanrecht hangen en raak geen hete oppervlakken aan.
  • Niet op of in de buurt van een hete gas- of elektrische brander plaatsen, of in een verwarmde oven.
  • Uiterste voorzichtigheid is geboden bij het verplaatsen van een apparaat dat hete olie of andere hete vloeistoffen bevat.
  • Sluit altijd eerst de stekker aan op het apparaat en steek dan de stekker in het stopcontact. Om de stekker uit het stopcontact te halen, zet je alle bedieningsknoppen op "off" en verwijder je vervolgens de stekker uit het stopcontact.
  • Gebruik het apparaat niet voor andere doeleinden dan waarvoor het bestemd is.
  • Gebruik het apparaat alleen volgens de gebruiksaanwijzing, anders kan het apparaat beschadigd raken.
  • Sluit alleen de stroomvoorziening aan die op het typeplaatje is aangegeven.
  • ATTENTIE! Om blijvende bescherming tegen het risico van elektrische schokken te garanderen, alleen aansluiten op goed geaarde stopcontacten.
  • Raak de vloeistof niet rechtstreeks aan om de temperatuur te controleren, maar gebruik een temperatuurmeter of thermometer.
  • Tijdens het gebruik van de machine moet je het benodigde voedsel voor verwarming in het waterbad doen. Zorg ervoor dat het waterniveau gecontroleerd moet worden tussen het laagste waterniveau "MIN" en het hoogste waterniveau "MAX", om beschadiging van de machine te voorkomen.
  • Om te voorkomen dat de vloeistof terug stroomt naar de binnenkant van de machine, na gebruik van de machine, zorg ervoor dat het moet verticaal worden geplaatst, niet horizontaal of ondersteboven.
  • Als er vloeistof op de bovenkant van het apparaat zit (boven het MAX waterniveau), schakel dan de stroom uit en droog het apparaat voor gebruik.
  • Plaats het apparaat en het snoer buiten het bereik van kinderen om gevaar te voorkomen.
  • Kinderen mogen niet met het apparaat spelen.
  • Apparaten kunnen worden gebruikt door personen met verminderde fysieke, zintuiglijke of mentale capaciteiten of gebrek aan ervaring en kennis, op voorwaarde dat zij onder toezicht staan of instructies hebben gekregen betreffende het gebruik van het apparaat op een veilige manier en dat zij de gevaren ervan begrijpen.