Hier vind je informatie over het schoonmaken van een worstenvuller.

Schoonmaken

ATTENTIE! Dit apparaat moet dagelijks worden schoongemaakt in verband met hygiënische eisen.

Stap 1:

• Til de drukplaat volledig op met behulp van de bovenste tandwielas.
  • Verwijder de cilinder en schroef de drukplaat los.
  • Verwijder op de drukplaat de luchtafvoerschroef die zich op de radius van de plaat bevindt.

Stap 2:

• Reinig alle losse onderdelen grondig met warm water en een mild voedselveilig schoonmaakmiddel met behulp van een borstel of doek om vlees, vet of andere verontreiniging af te vegen (dit zal helpen om alle verontreiniging op te lossen en te verwijderen).
  • Spoel alle gereinigde onderdelen af met warm water om alle resten te verwijderen.
  • Laat de onderdelen aan de lucht drogen of droog ze met de hand alvorens ze opnieuw te monteren.

ATTENTIE! Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of schuurmiddelen. Gebruik geen oplosmiddelen of reinigingsmiddelen op benzinebasis. Sommige reinigingsmiddelen kunnen schadelijke resten achterlaten of schade aan de machine veroorzaken.

Gebruik tijdens het schoonmaken geen schuursponsjes en scherpe of puntige voorwerpen, dit kan schade aan de machine veroorzaken.

Spuit het apparaat nooit schoon en dompel het nooit onder in water of een andere vloeistof, maar veeg de buitenkant af met een vochtige doek. Gebruik geen stoomreiniger om het apparaat schoon te maken