Hier vind je informatie over de bediening van een deluxe aardappelschrapmachine.

Werking

Stap 1:

• Steek de stekker van het apparaat in het stopcontact.
  • Til de ijzeren handgreep op en plaats het product dat je wilt schillen in het apparaat.
ATTENTIE!
Zorg ervoor dat de producten binnen het schuuroppervlak van de schilschijf worden geplaatst.

Stap 2:

• Zet de waterkraan op een lage waterdruk.
  • Gebruik de groene knop om de dunschiller te starten.
  • Het apparaat heeft ongeveer 2-3 minuten nodig voor elke cyclus, laat het apparaat niet langer dan 5 minuten per cyclus draaien.
ATTENTIE!
Plaats geen voedsel in het apparaat terwijl het apparaat in werking is.
Gebruik je handen niet om iets in het apparaat te krijgen terwijl het in werking is.
Als het apparaat overbelast is of vastzit, zal het automatisch stoppen. Als dit gebeurt, koppel het apparaat dan los van het stopcontact en controleer binnen op vastzittende stukken of verminder de hoeveelheid die wordt verwerkt.

Stap 3:

• Gebruik de rep knop om het apparaat te stoppen in geval van nood.
  • Als de cyclus is voltooid, druk je tegelijkertijd op de witte en groene knop en houd je de deur open zodat de machine de inhoud op lage snelheid kan uitwerpen.
OPMERKING: het is aan te raden een emmer of bak voor het apparaat te zetten om de uitgeworpen producten op te vangen.

Stap 4:

• Het water valt in de filtertank en wordt vervolgens gefilterd om af te voeren, alleen het water en de schillen blijven op de filtertank achter.
  • Als het apparaat niet meer wordt gebruikt, zet het dan uit met de aan/uit-schakelaar aan de zijkant van het apparaat.
OPMERKING: om hygiënische redenen wordt aanbevolen het apparaat dagelijks te reinigen, zie de schoonmaakgids.