Hier vind je informatie over hoe je een pastakoker op gas moet installeren.

Installatie

ATTENTIE! De installatie van dit apparaat, met name de gasaansluiting, moet worden uitgevoerd door bevoegd personeel of gecertificeerde deskundigen.
Als de ruimte waar het apparaat staat afgesloten is, heeft u een afzuigkap of ventilatiesysteem nodig.

Stap 1:

• Het apparaat moet op een vlakke en stabiele ondergrond worden geplaatst.
  • Kies een oppervlak waar het apparaat niet wordt blootgesteld aan direct zonlicht, of dicht bij een directe warmtebron zoals een fornuis, oven of radiator.
  • Houd bij het plaatsen van het apparaat een afstand van 15 cm (6 inches) tussen het apparaat en muren of andere voorwerpen aan voor ventilatie en gebruiksgemak. Zorg ervoor dat de LPG-fles zich op minimaal 150 cm afstand van het apparaat bevindt.
  • Plaats het apparaat niet in de buurt van ontvlambare materialen, vloeistoffen en gassen. Bewaar ook geen brandbare materialen, vloeistoffen of gassen in de buurt.
  • Zet het apparaat waterpas met behulp van de stelvoetjes en plaats het apparaat zodanig dat de stekker te allen tijde bereikbaar is.
Het apparaat kan minder goed werken als het niet waterpas staat.

Stap 2:

• Sluit het apparaat aan op een gastoevoer met een druk die conform de machinevoorschriften is. Je vindt de gegevens op het typeplaatje op het apparaat.
ATTENTIE! De maximale LPG gasdruk voor dit toestel is 50 mbar, een hogere waarde kan leiden tot gaslekkage. Voor Aardgas is de maximale druk 25 mbar.
  • Zorg ervoor dat de temperatuurknoppen "UIT" staan alvorens het toestel in gebruik te nemen.
  • Steek de stekker van het toestel in het stopcontact (indien van toepassing).

Stap 3:

• Controleer alle gasverbindingen door een minimale hoeveelheid zeepwater te spuiten om eventuele lekken op te sporen.
OPMERKING: voor meer informatie over het afstellen van het gasmondstuk en de gasdruk, raadpleeg de onderhoudsgids.