Hier vind je informatie over de bediening van een digitale magnetron.

Werking

Stap 1:

• Wanneer het apparaat is aangesloten zal het display "0" weergeven, dit is de stand-by modus die automatisch wordt geactiveerd als er gedurende 30 seconden geen activiteit is.
  • Plaats het product dat je wilt opwarmen in een magnetronbestendige bak.

OPMERKING: ronde of ovaalvormige bakken en schalen worden aanbevolen, dit helpt het product gelijkmatiger te garen.

• Open de deur en plaats het product in het midden van de kamer, sluit vervolgens de deur.

Stap 2:

• Kies het gewenste vermogensniveau door op de knop "POWER LEVEL" op het bedieningspaneel te drukken.

Afbeelding met tafel

Automatisch gegenereerde beschrijving

• De tabel hierboven toont de beschikbare vermogensniveaus, afhankelijk van het aantal keren dat op de aan/uit-knop is geklikt.
  • Gebruik de cijfers op het bedieningspaneel om de gewenste kooktijd in te stellen tussen 01 seconden en 99 minuten.
  • Druk op de "START"-toets om het koken te beginnen.

OPMERKING: tijdens de werking kan de kooktijd worden aangepast met de "TIJD +/-", je kunt het koken ook pauzeren met de "STOP/RESET"-knop. Indien tweemaal geklikt wordt zal het ingestelde programma geannuleerd worden.

Stap 3:

• Als de timer is afgelopen knippert er een "0" op het display en klinkt er 4 maal een pieptoon. De pieptoon blijft om de twee minuten klinken totdat je op een toets drukt of de deur opent.
  • Verwijder het product met de nodige voorzichtigheid, want het kan zeer heet zijn om vast te houden.

OPMERKING: als het apparaat gedurende langere tijd niet wordt gebruikt, is het raadzaam de stekker uit het stopcontact te halen en de schoonmaakgids te volgen.

Functies:

Dual Magnetron: dit apparaat is voorzien van twee magnetrons die microgolven uitzenden. Door op de "SWITCH"-toets te drukken kan de gebruiker kiezen om één enkele magnetron te activeren voor een lager stroomverbruik of beide magnetrons voor een hoger uitgangsvermogen.

OneTouch Activering: als je wilt dat het programma onmiddellijk start nadat je een voorinstelling hebt gekozen (zonder ook op de "START"-toets te hoeven drukken), houd je de "STOP/RESET"-toets gedurende vijf seconden ingedrukt totdat "P L" in het display verschijnt. Om deze functie uit te schakelen houd je nogmaals de "STOP/RESET"-toets vijf seconden lang ingedrukt totdat "P" in het display verschijnt.

Gebruik tellen: houd het gebruik bij met de tellingsfunctie. Houd in de stand-by modus de "STOP/RESET" en de "POWER LEVEL"-toets tegelijkertijd ingedrukt. Het getal op het display geeft aan hoe vaak het apparaat is gebruikt.

Kinderslot: hiermee kun je de magnetron vergrendelen tegen ongewenst gebruik. In de vergrendelde modus zijn alle toetsen uitgeschakeld.

1. Houd in de stand-by modus de "PROG"-toets 5 seconden ingedrukt.

2. Een pieptoon zal klinken en het sloticoon zal op het display verschijnen.

3. 3. Houd de "PROG" toets nogmaals 5 seconden ingedrukt om de vergrendelingsmodus uit te schakelen.

Fabrieksinstellingen herstellen: om alle instellingen te herstellen naar de fabrieksinstellingen volg je onderstaande stappen:

1. Houd "START" ingedrukt en schakel de stroom in. Alle symbolen zullen oplichten en "00:00" zal op het display verschijnen.

2. Druk vervolgens achtereenvolgens op "1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 0, POWER LEVEL, X2, PROG, SWITCH,+,-, TOP/RESET, START" toetsen en "00:18" zal op het display verschijnen.

3. Open de deur, sluit hem en open de deur opnieuw. Er klinkt een pieptoon en de magnetron keert terug naar de stand-by modus ("0" op het display). De fabrieksinstellingen zijn nu van kracht geworden.

Voorgeprogrammeerde programma's: de volgende standaardprogramma's zijn vooraf geïnstalleerd op elk nummer van het toetsenbord.

Afbeelding met tafel

Automatisch gegenereerde beschrijving

De x2-modus kan worden gebruikt om de bovenstaande vooraf ingestelde programma's te verdubbelen.

Om de voorgeprogrammeerde programma's aan te passen aan je eigen selectie kun je het volgende doen:

1. Druk in "stand-by" modus eenmaal op de "PROG" toets [8].

2. Druk op de cijfertoets waarop je het programma wenst op te slaan.

3. Druk op "POWER LEVEL"-toets [3] om het vermogensniveau te kiezen.

4. Gebruik de toets [2] om de gewenste kooktijd te selecteren.

5. (Herhaal stap 3 en 4 voor het opslaan om meerdere fasen in te stellen).

6. Druk tot slot nogmaals op "PROG" toets [8] om het programma op te slaan.