Hier vind je informatie over het onderhoud dat nodig is voor een vaatwasser.

Onderhoud

Periodiek onderhoud dient door de gebruiker te worden uitgevoerd, ten minste eenmaal per maand. Dit dient te gebeuren nadat de reiniging en het dagelijks onderhoud zijn voltooid.

Stap 1:

• Voeg 500 gram ontkalker toe aan het waterreservoir onder de afwasbak. Wij bevelen onze "Ultra Clean Professional Ontkalker" aan.
  • Zet het apparaat AAN en laat het 30 min. draaien.

Stap 2:

• Tap het apparaat af en laat het vollopen met schoon water.
  • Zodra het water warm is, laat je het wasprogramma lopen en laat je het water weer weglopen.

Stap 3:

• Controleer of de roterende armen en het filter geen verstoppingen hebben.

ATTENTIE! Het is belangrijk de boiler te legen als de machine langere tijd niet gebruikt zal worden.

De ketel is uitgerust met een boutstop die zich aan de onderkant van het apparaat bevindt. Bij sommige modellen kan het nodig zijn het beschermingspaneel te verwijderen.

Houd er rekening mee dat het water in de boiler zeer heet is na gebruik van het apparaat, daarom is het raadzaam het apparaat enkele uren te laten afkoelen alvorens het leeg te laten lopen!