Hier vind je informatie over het onderhoud van een gasfornuis.

Onderhoud

Dit toestel heeft periodiek onderhoud nodig, afhankelijk van het gebruik, moet dit minstens om de 6 maanden gebeuren.
Periodiek onderhoud dient te worden uitgevoerd door technisch servicepersoneel.

Stap 1:

• Draai de gaskraan dicht voordat je onderhoud of reiniging uitvoert.
  • Controleer en reinig het toestel, de onderdelen en de accessoires (indien van toepassing).

Stap 2:

• Sluit de gastoevoer en verwijder het bodempaneel voor toegang tot het gascircuit door de 4 schroeven waarmee het paneel vastzit te verwijderen.
  • Zorg ervoor dat de injectoropeningen volledig schoon zijn. De injectoren kunnen worden vervangen afhankelijk van de gasvoorschriften van het land.
  • Luchtringen moeten worden gereinigd met een borstel om ervoor te zorgen dat er geen onzuiverheden in het vlamkanaal zitten.

OPMERKING: luchtmengers moeten altijd worden afgesteld door een erkende onderhoudsmonteur.

• De waakvlam moet goed gepositioneerd zijn, zodat de vlam het thermokoppel kan raken. De gaswaakvlam is ook uitgerust met een gasafvoermondstuk, dit kan gewijzigd worden afhankelijk van de gasvoorschriften van het land.
  • De gasslangen moeten worden gecontroleerd om er zeker van te zijn dat er geen onzuiverheden in de gasslangen zijn verstopt.

ATTENTIE! De volgende instructies moeten worden uitgevoerd door een ervaren technicus. Als deze handelingen door niet-gecertificeerd personeel worden uitgevoerd, vervalt de garantie op dit product.

Stap 3:

• Zet alle gedemonteerde onderdelen weer in elkaar
  • Controleer de gasleidingen en aansluitingen met zeepwater om er zeker van te zijn dat er geen lekken zijn na de installatie.