Hier vind je informatie over de installatie van een espressomachine.

Installatie

Stap 1:

• Installeer de machine op een vlakke, stevige en waterbestendige ondergrond ongeveer 110 cm boven de vloer voor gemakkelijke toegang en gebruik.
  • Stel de pootjes zo af dat de koffie gelijkmatig over alle kopjes wordt verdeeld.
  • Zorg voor voldoende vrije ruimte boven (>30 cm) en achter (>10 cm) het apparaat om reiniging en onderhoud te vergemakkelijken en voor voldoende ventilatie.
  • Installeer het apparaat niet als het nat of vochtig is. Laat het volledig drogen en vraag een onderhoudstechnicus om na te gaan of geen van de elektrische onderdelen is aangetast.

Stap 2:

• Zorg ervoor dat het elektriciteitsnet waar de machine wordt geïnstalleerd geschikt is voor het vermogen dat de machine nodig heeft. Onvoldoende stroomtoevoer, bedrading, aarding of isolatie kan leiden tot oververhitting en kans op brand.
  • Het aansluiten van het apparaat op de watertoevoer moet door een ervaren persoon worden uitgevoerd. Voordat je het apparaat aansluit, moet je de eerste 20 liter water doorspoelen om eventueel vuil of onzuiverheden uit het leidingsysteem te verwijderen.

ATTENTIE!

Sluit de machine niet aan op de huishoudelijke stroomvoorziening via verlengsnoeren, stekkeradapters of gemeenschappelijke stopcontacten.

Gebruik alleen de bij de machine geleverde slangen. Zorg ervoor dat de afvoerslang niet gedraaid is en dat deze zich onder het niveau van de afvoerbeker bevindt.

OPMERKING: de aanbevolen calciumhardheid van het water ligt tussen 20 en 32 ppm (1,2 dH - 1,8 dH). Als de hardheidswaarde onder deze grens ligt, is corrosie van hydraulische onderdelen waarschijnlijk. Als de waarde hoger is, zal kalkaanslag in de boiler optreden. In beide gevallen zullen de goede werking van de machine en de kwaliteit en smaak van de koffie negatief worden beïnvloed.

• De keteldruk wordt rechtstreeks door de watertemperatuur geregeld. Het apparaat wordt geleverd met een manometer die de keteldruk aangeeft, als het apparaat is uitgerust met een digitaal display zal het ook de watertemperatuur aangeven.

Stap 3: (montage accessoires)

Montage van de portafilter:

Diagram

Description automatically generated

Het plaatsen van de portafilter in de groep.

Diagram

Description automatically generated

Stap 4: (gebruiksklaar maken)

• Open de watertoevoerkraan van de machine.
  • Zet de hoofdschakelaar aan.
  • Druk op elke groep op een dranktoets op het bedieningspaneel, wacht tot er continu water uit elke groep komt. Dit garandeert dat de warmtewisselaars in het apparaat correct geplaatst zijn.
  • Open de stoomhendel om de in de ketel ingesloten lucht te laten ontsnappen.
  • Het rode lampje geeft aan dat de boiler aan het opwarmen is. Het lampje gaat automatisch uit wanneer het apparaat de bedrijfstemperatuur heeft bereikt.
  • Het apparaat is nu klaar voor gebruik.