Hier vind je informatie over de installatie van een heteluchtoven.

Installatie

ATTENTIE! Het wordt aanbevolen om het apparaat met ten minste 2 personen te  installeren.

Stap 1:

• Het apparaat moet op een vlakke en stabiele ondergrond worden geplaatst.
  • Kies een oppervlak waar het apparaat niet wordt blootgesteld aan direct zonlicht of in de buurt van een directe warmtebron zoals een fornuis, oven of radiator.
  • Houd bij het plaatsen van het apparaat een afstand van 10 cm (4 inches) tussen het apparaat en muren of andere voorwerpen aan voor ventilatie en gebruiksgemak.
  • Plaats het apparaat niet in de buurt van ontvlambare materialen, vloeistoffen en gassen. Bewaar ook geen ontvlambare materialen, vloeistoffen of gassen in de buurt.

Stap 2:

• Installeer de benodigde onderdelen & accessoires (indien van toepassing).
  • Verwijder eventueel verpakkingsmateriaal uit de binnenkant van de oven.
  • Steek de stekker van het apparaat in een stopcontact.
  • Laat het apparaat gedurende ongeveer 1 uur op 100°C werken alvorens het te gebruiken.

Stap 3: (watertoevoeraansluiting alleen voor ovens met stoomfunctie)

• Sluit een drinkwaterleiding aan op de inlaatpijp aan de achterkant van het apparaat met behulp van de drukslang van 3/4 inch. Zorg ervoor dat deze goed is aangesloten en bevestigd om lekkage te voorkomen.
  • De watertoevoer moet een druk hebben tussen 50 kPa (0,5 bar) en 200 kPa (2 bar). Is de druk hoger dan 200 kPa, installeer dan een drukregelaar.
  • Om kalkaanslag te voorkomen en storingen als gevolg daarvan te vermijden, adviseren wij een waterontharder te plaatsen indien de plaatselijke waterhardheid dit vereist. Raadpleeg je leverancier of een plaatselijke specialist voor meer informatie. (Ontkalker kopen)