Hier vind je informatie over het automatisch reinigen van een digitale combisteamer.

Schoonmaken

A picture containing text

Description automatically generated

LET OP!

Zorg ervoor dat het apparaat is afgekoeld voordat je de schoonmaakfunctie gebruikt. De schoonmaakfunctie werkt alleen als de temperatuur in de kamer lager is dan 100°C.

Stap 1:

• Zorg ervoor dat de afvoer vrij is van onzuiverheden om overstroming in de oven te voorkomen.
  • Zet de oven "AAN" en druk op de "TOEGANGSMENU" toets (zoals hierboven afgebeeld).
  • Gebruik de "STEP"-toets om naar de eerste optie te gaan (WASH).
  • Bevestig met de "SELECT" toets en je krijgt de volgende opties (tijd vermeld in minuten)

Graphical user interface, text, application

Description automatically generated

Stap 2:

OPMERKING: voor de eerste keer reinigen is het aanbevolen het "P"-programma te gebruiken om het reinigingsmiddel en spoelglansmiddel in de pomp te laden, anders zal het apparaat niet goed reinigen.

• Kies één van de volgende programma's en druk vervolgens op de "START/STOP"-toets om je keuze te bevestigen en het reinigingsproces te starten.
  • Als het programma klaar is, verschijnt op het display "END" en klinkt de zoemer.

LET OP!

Het is ten strengste verboden de ovenkamer te openen terwijl de reinigingscyclus bezig is. Hierdoor kunnen gevaarlijke chemische stoffen en hete dampen ontsnappen die de gebruiker kunnen schaden.

Stap 3:

• Bij het reinigen van etensspatten is het aan te raden een reinigingsmiddel voor RVS te gebruiken, de binnenkant van de oven te besproeien en eventuele aangekoekte vlekken handmatig te verwijderen.
  • Laat het reinigingsmiddel ongeveer 5 minuten inwerken.
  • Zet de oven aan met een temperatuur van maximaal 70-80°C en voer de cyclus met 100% vochtigheid ongeveer 15 minuten uit.
  • Zodra de cyclus is voltooid, spoel je de binnenkant af met een natte doek en droog je de oven door een verwarmingscyclus te laten draaien met een temperatuur van 150 - 160°C gedurende ongeveer 10 minuten.
  • Laat de deur na afloop iets open staan.

LET OP!

Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of schuurmiddelen. Gebruik geen oplosmiddelen of reinigingsmiddelen op benzinebasis. Sommige reinigingsmiddelen kunnen schadelijke resten achterlaten of schade aan het apparaat veroorzaken.

Gebruik tijdens het schoonmaken geen schuursponsjes en scherpe of puntige voorwerpen, dit kan schade aan de machine veroorzaken.

Spuit het apparaat nooit schoon en dompel het nooit onder in water of een andere vloeistof, maar veeg de buitenkant af met een vochtige doek. Gebruik geen stoomreiniger om het apparaat schoon te maken