Hier vind je informatie over de werking van een vrieskist.

Stap 1:

• Stel de gewenste temperatuur in met de knoppen "+" & "-" op het digitale thermostaatbedieningspaneel (zie afbeelding hieronder).

• De geselecteerde temperatuur zal automatisch worden ingesteld volgens de temperatuurweergave.

OPMERKING: de snelvriesfunctie zal de compressor op maximale capaciteit activeren en de temperatuur van de vriezer op de laagste brengen. Wanneer de functie is ingesteld, moet deze handmatig "uit" worden gezet. De snelvriesindicator zal aangeven of de functie actief is of niet.

Stap 2:

• Plaats de producten die je wilt invriezen in de kist.

LET OP!

Open de vriezer alleen indien nodig en zo kort mogelijk.

Bewaar geen glazen flessen of verpakkingen in de vriezer. Deze kunnen barsten of breken wanneer de inhoud bevroren raakt en uitzet.

Plaats geen hete of warme producten in het apparaat. Dit zal de temperatuur binnenin aanzienlijk verhogen.

Zorg ervoor dat je producten droog zijn voordat je ze in het apparaat plaatst, om te voorkomen dat ze aan elkaar kleven.

Voorkom dat niet-bevroren producten in contact komen met bevroren producten. De restwarmte in het niet ingevroren product kan je reeds ingevroren producten gedeeltelijk ontdooien.

Een product dat begint te ontdooien, mag in geen geval opnieuw worden ingevroren en moet zo snel mogelijk worden geconsumeerd.

Vries geen producten in het mandje in. Het is alleen geschikt voor opslag (max. 15kg)

• Wanneer het apparaat niet wordt gebruikt, zet het dan "UIT" door de groene schakelaar in de uit-stand te drukken.

OPMERKING: als het apparaat gedurende langere tijd niet wordt gebruikt, is het raadzaam de stekker uit het stopcontact te halen en de handleiding "Schoonmaken" te volgen.