Hier vind je informatie over het instellen van je nieuwe Kamado barbecue.

Installatie

Stap 1:

• Het apparaat moet op een vlak, stabiel, hittebestendig en niet-ontvlambaar oppervlak worden geplaatst.
  • Houd bij het plaatsen van het apparaat ten minste 2 meter (6 voet) afstand van muren of andere voorwerpen voor de veiligheid en het gebruiksgemak.
  • Plaats het apparaat zodanig dat rook en warmte gemakkelijk en veilig kunnen worden afgevoerd.

Stap 2:

OPMERKING: draai tijdens de montage de bouten eerst alleen losjes aan, daarna volledig vastdraaien als de montage voltooid is.
ATTENTIE! Draai de bouten niet te vast aan, dit kan schade aan het toestel of de bouten veroorzaken.
  • Installeer de benodigde onderdelen & accessoires volgens de onderstaande stappen.
  • Bevestig de vier poten aan elkaar met behulp van de twee dwarsbeugels en de bijgeleverde bouten & moeren (16x).
  • Monteer twee rechtopstaande beugels aan één kant van het chassis met behulp van de bout & moeren (4x).
  • Ga vervolgens verder met de andere twee opstaande beugels. Draai de bouten bij deze stap echter nog niet vast.
  • Bevestig de vier zwenkwielen met een verstelbare sleutel op elke hoek van het chassis en zet ze vast met moeren (4x). Plaats de wielen met een rem op de aangrenzende hoeken.

Stap 3:

• Zet het onderstel rechtop en leg de hoofdbak erop. Duw vervolgens de beugels naar binnen om de hoofdbak op zijn plaats vast te zetten en draai nu de beugelbouten vast.
  • Plaats de vuurkist, de asbaksteun, de houtskoolplaat en het rooster in de hoofdbehuizing.
  • Schuif de asbak in de onderste opening en vergrendel hem op zijn plaats.
  • Monteer de bovenste uitlaat en zet deze op zijn plaats vast.
  • Bevestig de handgreep aan het deksel.
  • Bevestig de tafelbeugels aan de hoofdbehuizing en zet ze vast met de (bolle) dopmoeren.
  • Monteer de tafels door het tafelscharnier in de bijbehorende tafelbeugels te steken.
  • Controleer het scharnier van het deksel en draai het vast.