Hier vind je informatie over het onderhoud dat nodig is voor een spiraalkneder.

Onderhoud

Stap 1:

• Controleer en reinig het apparaat, de onderdelen en de accessoires (indien van toepassing).
  • Controleer de stekker en het netsnoer op beschadigingen. Als een van beide beschadigd is, mag je het apparaat niet gebruiken en moet je het door een erkende elektricien laten repareren.

Stap 2:

• Schakel de stroomtoevoer uit en ontkoppel deze voordat je het apparaat reinigt of onderhoud uitvoert.
  • Verwijder de bovenkap om nieuw vet aan te brengen door de 2 schroeven aan zowel de "rechter"- als de "linker"-zijde van het apparaat los te draaien.
  • Zodra de schroeven eruit zijn, verwijder je voorzichtig de bovenkap voor toegang tot de versnellingsbak en de ketting.

Stap 3:

• Smeer met vet of smeermiddel breng het direct op de ketting en tandwielen gelijkmatig aan.
  • Nadat het gelijkmatig verdeeld is, plaats je de afdekking terug bovenop het toestel en schroef je het terug op zijn plaats.

ATTENTIE! Grotere modellen kunnen zijn uitgerust met V-snaar.

• Om de ketting te onderhouden, controleer je of de ketting strak zit.
  • Als de ketting los zit, kan deze worden afgesteld door de tandwielen waar de ketting op ligt los te maken en er vervolgens aan te trekken om de ketting strakker te zetten (zie onderstaande foto's).

Afbeelding met chocolade

Automatisch gegenereerde beschrijving

• Als de ketting/V-riem beschadigd of gebroken is, kan hij in onze webshop worden gekocht (zie: V-snaar/ketting).