Algemene veiligheidsvoorschriften

Dit apparaat mag alleen worden gebruikt voor het doel waarvoor het is ontworpen en bedoeld. De fabrikant en leverancier zijn niet aansprakelijk voor schade veroorzaakt door onjuiste bediening en ondeskundig gebruik.

• Dit is een commercieel product en mag alleen worden gebruikt door een opgeleide vakman die deze handleiding heeft gelezen en volledig begrijpt. Het mag niet (zonder toezicht) worden gebruikt door kinderen of personen met verminderde fysieke, zintuiglijke of mentale vermogens.
  • Het apparaat mag alleen binnenshuis worden gebruikt.
  • WAARSCHUWING! Houd het apparaat en de elektrische stekker uit de buurt van water en andere vloeistoffen. Als een van beide aan een vloeistof wordt blootgesteld, haal dan onmiddellijk de stekker uit het stopcontact en laat het apparaat nakijken door een erkende monteur. Het niet opvolgen van deze instructies kan een elektrische schok of zelfs de dood tot gevolg hebben.
  • Gebruik het apparaat niet als het is gevallen of op een andere manier is beschadigd. Laat het nakijken en repareren door een gediplomeerd technicus.
  • Verplaats het apparaat niet terwijl het in werking is.
  • Probeer nooit het apparaat aan het netsnoer te verplaatsen of te dragen.
  • Plaats of verplaats het apparaat niet op zijn kant, ondersteboven of gekanteld (meer dan 45 graden).
  • ATTENTIE! Probeer het apparaat niet zelf te repareren of te openen (tenzij hiertoe opdracht is gegeven). Hierdoor kan de garantie komen te vervallen of kunnen gevaarlijke situaties ontstaan.
  • Steek geen voorwerpen in de behuizing of openingen van het apparaat.
  • Gebruik geen extra apparaten of accessoires die niet met het apparaat zijn meegeleverd.
  • Plaats nooit je handen of andere lichaamsdelen in de buurt van de bewegende delen van het apparaat als het in werking is.
  • Houd altijd een oogje op het apparaat wanneer het in gebruik is.
  • Houd alle verpakking uit de buurt van kinderen en gooi de verpakking weg in overeenstemming met de plaatselijke, landelijke en staatsvoorschriften.
  • Vermijd overbelasting van het apparaat.
  • De elektrische installatie moet voldoen aan de geldende plaatselijke en landelijke voorschriften.
  • Schakel het apparaat uit voordat je de stekker uit het stopcontact trekt.
  • Trek altijd de stekker uit het stopcontact als het apparaat niet in gebruik is. Trek altijd aan de stekker en niet aan het snoer om de stekker uit het stopcontact te trekken.
  • Raak de stekker niet aan met natte of vochtige handen.
  • Houd het netsnoer buiten het werkbereik en dek het snoer niet af.
  • Zorg ervoor dat het netsnoer niet in contact komt met scherpe of hete voorwerpen en houd het uit de buurt van open vuur.
  • ATTENTIE! Zolang de stekker in het stopcontact zit, is het apparaat aangesloten op het elektriciteitsnet.
  • Dit apparaat mag alleen worden gebruikt voor het doel waarvoor het is bestemd: het frituren van levensmiddelen.
  • Plaats geen andere metalen voorwerpen zoals bestek, deksels, blikjes en aluminiumfolie in het oliereservoir. Gebruik alleen het aangegeven kookgerei en keukengerei.
  • ATTENTIE! Inductie-oppervlak en olie worden heet en blijven nog enige tijd heet na het uitschakelen. Voorzichtig behandelen.
  • WAARSCHUWING! Blijf uit de buurt van ontvlambare materialen, vloeistoffen en gassen.
  • Installeer of gebruik de friteuse niet in de buurt van andere apparaten of voorwerpen die gevoelig zijn voor magneten of elektromagnetische straling.