Hier vind je informatie over het installeren van een nieuwe ijsmachine.

Installatie

Stap 1:

• Het apparaat moet op een vlakke en stabiele ondergrond worden geplaatst.
  • Kies een oppervlak waar de machine niet wordt blootgesteld aan direct zonlicht of in de buurt van een directe warmtebron zoals een fornuis, oven of radiator.
  • Houd bij het plaatsen van het apparaat een afstand van 10 cm (4 inches) tussen het apparaat en muren of andere voorwerpen aan voor ventilatie en gebruiksgemak.
  • Zet het apparaat waterpas met behulp van de stelvoetjes en plaats het apparaat zodanig dat de stekker te allen tijde bereikbaar is.
  • Steek de stekker in het stopcontact.

ATTENTIE! Het apparaat kan minder goed werken als het niet waterpas staat.

ATTENTIE! Het apparaat kan niet werken bij een omgevingstemperatuur lager dan 6 graden Celsius

Stap 2:

• Verwijder de ijslepel, de watertoevoerbuis, de waterafvoerbuis en de afdichtingsringen uit de ijsbewaarkast.

OPMERKING: controleer of de bout waarmee het waterbakje (boven de ijsemmer) is bevestigd goed vastzit. Deze bout kan tijdens het transport losraken en storingen veroorzaken.

• Sluit de waterafvoerbuis aan op de wateruitlaat aan de achterkant van de ijsmachine. Bevestig het andere uiteinde van de pijp aan een afvoer of bak die geschikt is voor het opvangen van waterafval.
  • Sluit het ene uiteinde van de watertoevoerbuis aan op het apparaat en het andere uiteinde op je verswatertoevoer.

ATTENTIE! Zorg ervoor dat aan beide uiteinden van de watertoevoerbuizen afdichtingsringen worden aangebracht.

Na het transport moet het apparaat worden geplaatst en minstens 1 uur laten staan zodat de koelvloeistof kan bezinken.

Als het apparaat op zijn zij of op de achterkant is geplaatst, wordt aanbevolen 24 uur te wachten om de koelvloeistof te laten bezinken.