Hier vind je informatie over de werking van een vriezer.

Stap 1:

• Steek de stekker van het apparaat in een geaard stopcontact.
  • Zet de groene startschakelaar op de bovenkant van de vriezer naast het bedieningspaneel op "ON".

ATTENTIE! Verplaats het apparaat nooit terwijl het in werking is!

Wacht 2 uur voordat je producten in het apparaat plaatst nadat je het voor de eerste keer op "ON" hebt gezet.

Als het apparaat op zijn zij of op de voor- of achterkant is vervoerd, moet het 24 uur rechtop staan om de koelvloeistof te laten bezinken.

Stap 2:

• Gebruik het bedieningspaneel om de gewenste temperatuur in te stellen. Druk gedurende 3 seconden op de toets "SET" tot de °C begint te knipperen, nu kun je de gewenste temperatuur instellen met de pijltjes UP & DOWN. Druk op de "SET"-toets om de gekozen temperatuur te bevestigen.

OPMERKING: vriezers zijn ingesteld op een temperatuurschommeling van 2,0°C. Dit betekent dat de compressor de temperatuur omlaag brengt naar de gewenste instelling en vervolgens de temperatuur 2,0°C laat stijgen totdat de compressor weer inschakelt om de temperatuur terug te brengen naar de ingestelde temperatuur.

• Druk tegelijkertijd de "SET"- & "pijl OMLAAG"-knoppen gedurende 3 seconden in om toegang te krijgen tot de (Hy) "Differentiële" programmering instelling. Hier kun je de temperatuurschommeling regelen zoals hierboven uitgelegd. Druk op de toets "SET" om de huidige schommeling te bewerken, gebruik de pijltoetsen om het temperatuurverschil tussen de gewenste temperatuur en de maximumtemperatuur die de vriezer niet mag overschrijden te verhogen of te verlagen.

Voorbeeld: als de ingestelde temperatuur -8°C is en de (Hy) instelling is ingesteld op 2,0°C dan zal de compressor stoppen bij -8°C en starten bij -6°C.

Stap 3:

•  Het volgende pictogram Afbeelding met tekst, illustratie

Automatisch gegenereerde beschrijvingis een handmatige ontdooiknop, als deze langer dan 3 seconden wordt ingedrukt zal de vriezer een korte ontdooicyclus starten. De vriezer moet nog steeds volledig geleegd en ontdooid worden door het apparaat uit te schakelen om goed onderhouden te worden.

ATTENTIE! Dit kan ertoe leiden dat het apparaat op hogere temperaturen werkt dan de gewenste invoer.

OPMERKING: wanneer je het apparaat bijvult met producten, raden wij je aan dit aan het eind van de dag te doen, zodat het apparaat voldoende tijd heeft om de temperatuur weer omlaag te brengen voordat het intensief wordt gebruikt.

Stap 4:

• Wanneer het apparaat niet wordt gebruikt, zet je het apparaat "UIT" door de groene schakelaar in de uit-stand te drukken.

OPMERKING: als het apparaat gedurende langere tijd niet wordt gebruikt, is het raadzaam de stekker uit het stopcontact te halen en de schoonmaakgids te volgen.

ATTENTIE! Plaats nooit open producten op de bodem van het apparaat, het condenswater loopt dan via de onderkant van het apparaat weg.